Dünyanın renkleri, yarın Romanya'da buluşuyor

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından ‘Dünyanın Renkleri’ sloganıyla bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, Şarkı ve Ses Finali 15-16 Haziran'da Romanya'da yapılacak.     Yarınki...

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın renkleri, yarın Romanya'da buluşuyor

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından ‘Dünyanın Renkleri’ sloganıyla bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali, Şarkı ve Ses Finali 15-16 Haziran'da Romanya'da yapılacak.

    Yarınki etkinlikler saat 19.00'da başkent Bükreş'in 5 bin kişilik en büyük kültür merkezi Sala Palatului’de başlayacak. 12.Uluslararası Dil ve Kültür Festivali için 22 ülkeden Bükreş'e gelen 100 öğrenci, yarın Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen izleyicilere muhteşem bir gösteri sunacak. Türkçe eserlerin yanı sıra Romanya, Kazakistan, Kırgızistan, Mozambik, Azerbaycan’dan gelen öğrenciler çeşitli sahne şovları ile programa renk katacak. Aynı zamanda Türkiye’den özel olarak getirilen orkestra, öğrencilere eşlik edecek. 12 ülkeden 12 finalist öğrenci ise Türkçe olarak seslendirecekleri eserlerle 'Şarkının Yıldızı' olmak için yarışacak.

    Pazartesi günü ise 10 ülkeden 10 finalist öğrenci kendi dillerinde seslendirecekleri eserlerlerle 'Ses Yarışması'nın galibi olmak için ter dökecek.

    JÜRİDE ÜNLÜLER GEÇİDİ

'Şarkı Yarışması'nın jüri üyeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden değerli isimlerden oluşuyor: Ünlü ses sanatçısı ve besteci Ali Kocatepe, opera sanatçısı Hakan Aysev, Türk Halk Müziği sanatçıları Bedia Akartürk ve Nuray Hafiftaş, akademisyen Haydar Tanrıverdi, ünlü yapımcı ve oyuncu Hamdi Alkan, Yönetmen Bülent Osma, ses sanatçıları Ertuğrul Erkişi ve Aslıhan Erkişi, dünyaca ünlü panflüt virtüözü Gheorge Zamfir, Romanya'nın ünlü sanatçısı Andrea Marin, Pianist Horia Moculescu.

    Ses Yarışması'nın jüri üyeleri ise caz sanatçısı Mike Godoroja, prodüktör Liana Stanciu, tiyatro sanatçısı Adriana Trandafir, ses sanatçısı Carmen Trandafir, ses sanatçıları Ertuğrul Erkişi, müzisyen Ali Kocatepe, opera sanatçısı Hakan Aysev, ünlü yapımcı ve oyuncu Hamdi Alkan, yönetmen Bülent Osma'dan oluşuyor.

CİHAN

Yorumlar