Dünyanın en zorlu dağı K2’ye bisikletle tırmanacak

Dünyanın en yüksek dağı Everest’e bisikletle çıkan ilk kişi olan Muharrem Aydın Irmak, bu kez dünyanın en zorlu dağı olarak bilinen K2’ye bisikletle tırmanmak üzere yola çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Dünyanın en zorlu dağı K2’ye bisikletle tırmanacak

Dünyanın en yüksek dağı Everest’e bisikletle çıkan ilk kişi olan Muharrem Aydın Irmak, bu kez dünyanın en zorlu dağı olarak bilinen K2’ye bisikletle tırmanmak üzere yola çıktı. Irmak, kirlenen dünyada daha fazla çevre bilinci oluşturmak amacında olduğunu söyledi.

Daha önce bir yıl içinde iki kez bisikletle Everest ana kampa kadar gidip zirve yaparak dünyada bir ilki gerçekleştiren Muharrem Aydın Irmak, 8 bin 611 metrelik dünyanın ikinci yüksek dağı K2’ye tırmanmak üzere, Taksim’den ‘Gezi Bisikleti’ ile yola çıktı. Irmak; Doğu Beyazıt, İran ve Afganistan üzerinden Pakistan’ın başkenti İslamabad’a kadar olan yaklaşık 5 bin kilometrelik 1. etabı 15 Haziran’da tamamlamayı planlıyor. Tırmanış ve iniş etabının 15 Ağustos’a kadar süreceği K2’ye çıkacak ekipteki tek Türk dağcı olan Irmak, dünyanın en zorlu dağına bisikletle tırmanan ilk kişi olmayı amaçlıyor.

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünden kalabalık bir halk toplululuğu tarafından uğurlanan Muharrem Aydın Irmak, yol arkadaşı bisikleti ile K2’ye hareket etmeden önce şunları söyledi: “Doğa ve canlıların ortak kullanım ve yaşam haklarını ihlal etmeden, kendi gayretim ve gönüllü bir kaç dost ile sosyal sorumluluk projemizi başlattık. Projemize katkı sağlamak amacı ve beden ile akıl gücünün yeniden ispatı için ‘Gezi Bisikleti’ ile İstanbul’dan İslamabad’a yola çıkıyorum. Bu yol boyunca çocuklar hep yanımda olacak zirveyi de onların verdiği güç ile yapacağım.”

ZİRVE YOLCULUĞU SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞILACAK

Irmak, yükseklikte ikinci zorlukta birinci olarak bilinen K2’ye tırmanmanın, dik ve çığ çökmeleri ihtimalinin yüksek olmasından dolayı ileri derecede teknik beceri ve cesaret gerektirdiğini vurguladı. 5 ay sürecek yolculukla ilgili fotoğraf ve video paylaşımlarının kendisine ait sosyal medya hesaplarından takip edilebileceğini belirten Irmak, “Pedal çevirmeyi bıraktığım anlarda, sosyal medya kullanıcılarıyla interaktif haberleşerek, yolculuğum sırasında karşılaştığım sıradışı, farklı, güzel ve zorlu anları paylaşmayı amaçlıyorum. K2 dönüşünde New York’tan başlayan bisiklet yolculuğu ve Everest’e uzanan hikayeyi konu alan “34 bin kilometre yatay, 8848 metre dikey yol” belgesel film ile K2’yi anlatan belgesel filmi izleyiciler ile buluşturmayı planlıyoruz.” dedi.

IRMAK İLE POLİS EKİPLERİ ARASINDA GERGİNLİK

Öte yandan Taksim’de basın mensuplarına konuyla ilgili bilgi vermek isteyen Irmak’ı polis ekipleri Taksim Meydanı’nda basın açıklamasının yasak olduğunu belirterek engellemeye çalıştı. Irmak ile polis ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Irmak, Cumhuriyet Anıtı’nı terk ettikten sonra açıklamasına devam etti.

MUHARREM AYDIN IRMAK KİMDİR?

1966 İstanbul doğumlu olan Muharrem Aydın, enstalasyon, fotoğraf ve tiyatro sanatçısı. 1991 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York şehrine göç eden Irmak, New York Üniversitesi’nde Finans ve Ekonomi tahsili sonrasında Felsefe, Psikoloji, Bilim, Saf Matematik ve Endüstriyel Tasarım üzerine eğitim aldı.
CİHAN

Yorumlar