Dünyadaki enerji ihtiyacı hızla artıyor

Dünya enerji piyasalarındaki dalgalanma ve ülkemizin bu gidişattan olumsuz etkilenmesi sonucu enerjiye olan ilgi giderek artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Dünyadaki enerji ihtiyacı hızla artıyor

Dünya enerji piyasalarındaki dalgalanma ve ülkemizin bu gidişattan olumsuz etkilenmesi sonucu enerjiye olan ilgi giderek artıyor. BİKAÇED’in misafiri olan Enerji Verimliliği Derneği Bursa Şubesi Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal Türkiye’nin enerji görünümünü anlattı. Kotku Kültür Merkezi’ndeki toplantıya ÇEKÜD Yönetim Kurulu üyesi Dr. Hüseyin Budak da katıldı.

Sürdürülebilir enerji arzı için birincil kaynakların yerinde kullanılması gerektiğini anlatan Dr. Uysal, enerjinin çevre ile rekabet halinde değil birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Son yıllarda yenilenebilir enerji kaynakları alanında ilerleme kaydeden ülkemizde bu alanda çevreci örgütlerin muhalefeti ile karşılaştığını belirten Dr. Uysal, haklı gerekçeleri kendilerinin de desteklediğini ancak çevre kılıfı altında ülkenin enerji ve kalkınma sürecinin engellenme girişimlerinin karşısında olduklarını dile getirdi.

ENVERDER Bursa Şubesi Başkanı Dr. Müh. Mustafa Uysal, artan enerji talebine dikkati çekerek dünyada gelişmiş ülkelerin kurdukları oyunun yanı sıra ülkemizin de kendi oyununun olması gerekliliğine vurgu yaparak, üretim çeşitlendirilmesi, yerli kaynakların kullanılması, enerji verimliliği ve nükleer atılımlarının bunun alt yapısı olduğunu söyledi.

ENVERDER’in ülkemizde enerjiyi sevdirmek üzere faaliyette bulunduğunu anlatan Dr. Uysal, gelecek dönemin Yeşil Büyüme dönemi olacağını söyleyerek “Bu döneme hazır girişimcilere ihtiyacımız var, enerji oyunu kurabilmemiz için bu alanda güçlü firmalar oluşturmalıyız. Enerji uğruna yakın gelecekte daha büyük kavgalar yapılacak, bizler bu süreçte kendi oyunumuzu kurmalıyız” dedi.

Dr. Uysal, Bursa’daki faaliyetlerin netice verdiğini söyleyerek özellikle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Tübitak’ın vermiş olduğu destekler ile yeni girişimciler için fırsatlar oluşturulduğuna dikkat çekerek, gelecekteki enerji oyununa katılmanın iki temel parametresinin istikrar ve yenilik olduğuna vurgu yaptı.

CİHAN

Yorumlar