Dünyada kurtulan üç kişiden biri oldu!

Antalya'da Hastaneye giden Akay Kamburoğlu'na, dünyada nadir görülen ölümcül böbrek damarının kendiliğinden yırtılması teşhisi konuldu.

Google Haberlere Abone ol
Dünyada kurtulan üç kişiden biri oldu!

Operasyon geçiren Kamburoğlu, bu rahatsızlıktan kurtulan dünyadaki 3’üncü kişi oldu. Operasyonu oluşturan Kardiyoli Uzmanı Dr. Birol Say, "Öldürmeyen Allah öldürmüyor" dedi.

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde oturan Akay Kamburoğlu, 28 Şubat akşamı şiddetli bel ağrısı şikayetleri ile Alanya Yaşam Hastanesi’ne başvurdu. Böbreğine yönelik röntgen ve tomografi çekildiğini, kan değerlerinin ölçüldüğünü belirten Kamburoğlu, bir bulguya rastlanamadığı ve Sabah tekrar gelmek üzere evine döndüğünü söyledi.

Sabah saat 06.00 sularında ağrısı fazla aşırı daha şiddetlenince tekrar hastaneye gittiğini belirten Kamburoğlu, akrabası bulunan hastane başhekim yardımcısını aradığını ve sonrasında pratik bir taş ağrısı bulunmadığı anlaşılarak, Antalya Yaşam Hastanesi’ne fazla aşırı acil sevk edildiğini kaydetti. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Birol Say sebebi ile anjiyo yapıldığını ve müdahale başladıktan 10 dakika sonra ağrılarının kesildiğini belirten Kamburoğlu, "Sağlığıma arka döndüm. Şikayetim yok. Olayın vehametini sonradan öğrendim" dedi.

SADECE 200 KİŞİDE BİLDİRİLDİ

Kamburoğlu’nun hastaneye gelmesiyle çekilen batın tomografisinde sağ böbrek atardamarında pıhtı bulunduğu ve kan akımının buna bağlı bozulduğunun öngörüldüğünü belirten Kardiyoli Uzmanı Dr. Birol Say, anjiyo yapıldığını ve tıp tarihinde yalnızca 200 tane bildirilmiş, böbrek damarının kendiliğinden yırtılması (spontan renal arter disseksiyonu’ belirleme edildiğini söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar