Dünyada ilk defa uygulanan konteyner şehir

Öncüpınar Konteyner Kentinin kapasitesi dünyada ilk defa uygulanan çift katlı konteynerlerle 26 bine çıkıyor..

Google Haberlere Abone ol
Dünyada ilk defa uygulanan konteyner şehir

Kilis Valisi Süleyman Tapsız yaptığı izahatda, "2012 Mart ayında inşası tamamlanan Öncüpınar Konteyner Kenti, 315.000 m² saha üstünde kurulan 2.000 konteynerde 15.000 Suriyeli’yi konuk etmektedir. Malum ihtiyaçlar çerçevesinde var kampın kapasitesinin arttırılabilmesi amacıyla 2014 yılı başında çalışmalara başlanmış olup bu çerçevede 100 bin metrekarelik saha kamp sahasına dahil edilmiştir" dedi.

Çalışmanın dünyada ilk kere uygulandığını ve çağdaş yapıda olduğunu ifade eden Vali Tapsız, "Ek saha üstünde inşa edilecek konteynerler süreç içinde elde edilen deneyim ile tekrardan dizayn edilerek hem saha hem kullanım hem de altyapı masrafları bakımından en fazla verimlilik hesapları ile valiliğimiz vasıtası ile projelendirilmiştir. İnşa edilecek yeni konteynerler çift katlı şekilde projelendirilmiş olup ek saha üstünde bin 250 tane çift katlı konteyner yerleştirilecektir. Genişleme çalışmaları için lüzumlu altyapı AFAD vasıtası ile TOKİ vasıtasıyla takribî 14 milyon TL bedelle ihale edilmiş olup 2015 Mart ayı içinde inşası tamamlanacaktır. Kampın kapasitesi 26 bine çıkmış olacaktır" dedi. 

Vali Tapsız son olarak, "bin 250 tane çift katlı konteyner ise Kuveyt merkezli IICO (International Islamic Charitable Organization) kurumu vasıtası ile İHH vasıtasıyla ihale edilmiş olup konteyner montaj çalışmaları yüzde 50 oranında tamamlanmıştır. Öncüpınar Konteyner Kent Genişleme projesi tamamlandığında dünyanın en çağdaş konteyner kenti şekilde hizmete girecektir" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar