"Dünyada Bir Benzeri Daha Yok"

Türkiye'nin ilk oyun müzesi Ataşehir'deki Mimar Sinan Parkı'nda açıldı.

Google Haberlere Abone ol
"Dünyada Bir Benzeri Daha Yok"

Türkiye'nin ilk oyun müzesi Ataşehir'deki Mimar Sinan Parkı'nda açıldı. 60 bin metrekarelik park içinde bulunan Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi'nin düzenleyicisi Sunay Akın, dünyada bu konsepte çocuğa ayrılan başka bir müze olmadığını ifade etti. Açılış esnasında konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise "Çocuklarımızı alışveriş merkezlerindeki etkinlik alanları ile bilgisayar oyunlarından kurtarmayı, parkta doyasıya oynamalarını sağlamayı amaçladık" dedi. Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi'ni senede 1 milyon çocuğun ziyaret etmesi planlanıyor.
Oyunların Tarihi 1800'lü Yıllara Dayanıyor
Ataşehir, Mimar Sinan Parkı'nda 50 bin metrekarelik park içinde bulunan tek katlı iki ahşap bina oyun müzesi, parkın bir bölümü ise oyun parkına çevrildi. Türkiye'de bir ilk olan Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi'nde 20'yi aşkın ülkeden 150 koleksiyonerden toplanan 2 bin den fazla oyuncak sergileniyor. Müzede 150 senelik satranç takımı, Victoria döneminin küp oyunları, 100 senelik ilk taş ev inşa oyunları, İlk uzay oyunları gibi tarihleri 1800'lere kadar uzanan oyunlar çocukların ve büyüklerin beğenisine sunuluyor.
Etkinlik Alanlarında Uluslararası Çocuk Festivalleri Düzenlenecek
Müze kapsamında ayrıca bir etkinlik binası da yer alıyor. Parkın bir bölümü ise çocuklar için çeşitli oyun alanlarına dönüştürüldü. Bu alanlarda çocuklar için bowling, satranç, mini golf , labirent, masa tenisi ve ahşap salıncaklar bulunuyor. Hem etkinlik binasında hem de oyun bahçesinde Afrika çocuk oyunları haftası, Japon Çocuk oyunları haftası gibi uluslararası etkinliklerin yanı sıra bir çok oyun festivali gerçekleştirilecek. Müzeyi ve oyun alanını yılda 1 milyon çocuğun ziyaret etmesi planlanıyor.
Sunay Akın "Dünyada Bir Benzeri Daha Yok" 
Müzenin planlayıcısı Sunay Akın açılışta yaptığı konuşmada dünyada bu konseptte çocuğa ayrılan başka bir müze olmadığını belirterek, "Ebeveynler ve çocuklar kadar kültür tarihçileri , popüler kültür uzmanlarına kadar çok sayıda insanın ilgisini çekecek olan müzenin dünyada da benzeri yok denecek kadar az" dedi.
Ataşehir Belediye Başkanı "Düşlerimizi Gerçekleştirdik" 
Açılışta konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise "Biz bütün ülke, oyun bahçesine dönüşsün diye bir düş kurduk. Mimar Sinan parkını Sunay Akın'a emanet ettik. Ortaya Düştepe Oyun Müzesi ile Oyun Bahçesi çıktı. Çocuklarımızı alışveriş merkezlerindeki etkinlik alanları ile bilgisayar oyunlarından kurtaralım, parkta doyasıya oynamalarını sağlayalım istedik. Ataşehir'de toplam 850 bin metrekarelik 220 parkı, İstanbullular için keyifle zaman geçirecekleri alanlara dönüştereceğiz" açıklamasında bulundu.








Yorumlar