'Dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak başka bir sevgi yok'

Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak başka bir sevginin olmadığını bildirdi.Anneler Günü ile ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Sözen, karşılıksız ve koşulsuz bir sevgiye dayanan,...

Google Haberlere Abone ol
'Dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak başka bir sevgi yok'

Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak başka bir sevginin olmadığını bildirdi.

Anneler Günü ile ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Sözen, karşılıksız ve koşulsuz bir sevgiye dayanan, hiçbir değerle kıyaslanamayacak kadar yüce bir duygu olan annelik adına yılın bir günü değil, 365 günü etkinlik yapılsa az geleceğini kaydetti. Anne sevgisi, insan yaşamının her evresinde var olan en anlamlı duygulardan birisi olduğunu vurgulayan Sözen, annelerin karşılıksız sevgileri, şefkatleri ve sonsuz özverileri ile her zaman baştacı olacağını ifade etti.

Toplumu şekillendiren ana gücün anneler olduğunu aktaran Sözen, bizi biz yapan değerleri barındıran annelerin varlıklarıyla her daim evlatlarına kalkan olduğunu dile getirdi. Sözen, "Şüphesiz ki, onlara olan vefa borcumuzu hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Kaldı ki dünya da anne sevgisinin yerini dolduracak başka bir sevgi de yoktur. Çünkü onlar dünyanın en değerli ve kutsal varlıkları oldukları gibi, onlara layık evlat olmak da bizlerin yerine getireceği en önemli görevdir. Koşulsuz sevgi ve sorumluluklarının karşılığında annelerimiz hatırlanmayı, değer görmeyi, saygıyı ve takdiri herkesten daha çok hak etmektedir. Üzerimizde ödenmez hakları bulunan, sevgi, fedakarlık ve sabırlarını başka hiçbir değerle ölçemeyeceğimiz annelerimiz her zaman baş tacımızdır." dedi.

Annelerin mutlu günlerinde evlatlarını bağrına basamayan, onları kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı tüm şehit annelerinin ellerini hürmetle öptüğünü belirten Sözen, şehit annelerininde bu milletin en aziz varlığı olduğu şehitlerimizin bu millete emaneti olduğunu iyi bilinmesi gerektiğini kaydetti. Sözen, sözlerini şu sözlerle tamamladı: "Her çocuk annesini mutlu görmek ister. Çünkü annelerin mutluluğu, hem evlatlarının hem de toplumun mutluluğudur. Mutlu ve huzurlu bir toplum için en büyük dileğimiz bütün annelerimizin mutluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, dünyanın en kutsal görevini üstlenen, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, saygı ve selamlarımı iletiyorum." CİHAN

Yorumlar