"Dünya ve ahirette başarılı olmak istiyorsanız Hz.Muhammed'i örnek alın"

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gönül Dostları Çalışma Grubu tarafından Mevlid Kandili münasebetiyle düzenlenen konferansta, mutlu aile reisi, muzaffer komutan, başarılı öğretmen, başarılı yönetici, şükreden zengin ve sabreden fakir olmak isteyen herkesin tüm g.

Google Haberlere Abone ol
"Dünya ve ahirette başarılı olmak istiyorsanız Hz.Muhammed'i örnek alın"

Bursa Kent Konseyi (BKK) Gönül Dostları Çalışma Grubu tarafından Mevlid Kandili münasebetiyle düzenlenen konferansta, mutlu aile reisi, muzaffer komutan, başarılı öğretmen, başarılı yönetici, şükreden zengin ve sabreden fakir olmak isteyen herkesin tüm güzellikleri kendisinde toplayan Peygamber Efendimizi örnek alması gerektiği anlatıldı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin eşi Hüsniye Altepe’nin onursal başkanlığını yaptığı BKK Gönül Dostları Çalışma Grubu tarafından düzenlenen ‘Peygamber Efendimizin kutlu doğumu’ konulu konferans Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda yapıldı. Eski Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın konuşmacı olduğu programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Hüsniye Altepe, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, belediye başkanlarının eşleri, BKK yürütme kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansın öncesinde gelenlere, Peygamber Efendimiz ile sembolleşen gül dağıtıldı.

    Program, BKK Başkan Yardımcısı ve Tuna Camii İmamı Lütfi Taşcı’nın Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Konferansa Süleyman Çelebi’nin Mevlid-i Şerif’in kesitler okuyarak başlayan Eski Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, programı düzenleyen ‘Süleyman Çelebi’nin hemşehrileri’ diyerek seslendiği Bursalılara teşekkür etti. İnsanın, kainat sarayının sultanı olduğunu belirten Nursaçan, herşeyin insana hizmet etmesi amacıyla yaratıldığını, insanın yeryüzünde Allah’ın halifesi olduğunu ifade etti. İnsanların da Allah’a kulluk etmekle görevlendirildiği, Peygamberlerin gönderilmesiyle görevlerin öğretildiğini söyleyen Nursaçan, Kur'an-ı Kerim’den ayetler okuyarak Peygamber Efendimizin değerini ve önemini anlattı.

    Eshab-ı Kiram’ın Peygamber Efendimizle ilgili hatıralarını da anlatan Nursaçan, şöyle konuştu: “Peygamber Efendimizin, Allah’ın elçisi olduğunun belgesi, mübarek sureti, ahlakı, elindeki kitabı olan Kuran-ı Kerim, ilimdeki hitabı, dostunun ve düşmanını şahitliğidir. İnsanımız, Peygamberi o kadar çok sevmiş ki askerine ‘küçük Muhammed’ anlamında Mehmetçik demiştir. Kızlarımızın isimlerinde, Peygamberimizle sembolleştiği için ‘gül’ kelimesi kullanılmıştır. Peygamberimiz, ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’ dedi. Tüm güzel örnekler kendisinde toplanmıştır. Mutlu aile reisi olmak isteyen, muzaffer komutan olmak isteyen, başarılı öğretmen olmak isteyen, başarılı yönetici olmak isteyen, şükreden zengin ve sabreden fakir olmak isteyen Peygamberimize baksın. Bir insanda yiğitlik fazlaysa, tevazuu çok olmaz, tevazu fazlaysa, yiğitliği ileri gitmez. Peygamber Efendimizde ise hepsi zirvedeydi.”

    Nursaçan’ın, Peygamber Efendimizin hayatından hatıralar paylaştığı konferansta, zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Her peygamberin mucize gösterdiğini, ancak hepsinin geçici olduğunu anlatan Nursaçan, Peygamber Efendimizin Kuran-ı Kerim mucizesinin ise hala devam ettiğini söyledi. Allah Resulü’nün az ve öz konuştuğunu hatırlatan Nursaçan, cehalet içerisinde yaşayan insanoğlunu aydınlığa çıkardığını, hasımların hısım, düşmanların dost olduğunu belirtti. Nursaçan, konuşmasını yaptığı duayla bitirdi.

    Konferansın sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamber Efendimizin doğumunun anıldığı Mevlid Kandili’nin tüm Müslüman alemine birlik ve barış getirmesini diledi. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve eşi Hüsniye Altepe tarafından konuşmacı Necmettin Nursaçan’a çiçek takdim edildi. CİHAN

Yorumlar