Dünya Uygur Türkleri Talas'ta

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Kayseri'de düzenlenen Dünya Uygur Türkleri Futbol Şampiyonası'na katılan 9 ülkeden yaklaşık 200 genç Talas'a geldi. Soydaşlara seslenen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Dünya Uygur Türkleri Talas'ta

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Kayseri'de düzenlenen Dünya Uygur Türkleri Futbol Şampiyonası'na katılan 9 ülkeden yaklaşık 200 genç Talas'a geldi. Soydaşlara seslenen Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, "Soydaşlarımız ve Müslüman kardeşlerimiz üzerindeki baskıların biran önce kalkması için dua ediyoruz." dedi.

Talas Belediyesi'nin ev sahipliğinde ilçeye otobüslerle gelen soydaş Uygur Türkleri, bele-diye meydanında Başkan Mustafa Palancıoğlu tarafından karşılandı. Başkan Palancıoğlu, yaptığı konuşmasında Doğu Türkistanlıların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, kendilerine yapılan zulmün bir an önce bitmesini istediklerini söyledi. Başkan Palancıoğlu, "Talas'a Kayseri'ye hoş geldiniz. Biz de Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yanında olup destek vermeye devam edeceğiz. İnşallah kardeşlik içinde bundan sonra da birlikteliklerimiz devam edecek. Bu futbol turnuvası sebebiyle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah özgürlüklerin, hu-zurun sağlandığı bir dünyada yaşarız. İnşallah soydaşlarımızın ve Müslüman kardeşlerimizin üzerindeki bu baskı ve zulümlerin bitmesini istiyor ve dua ediyoruz." diye konuştu.

Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk ise Kayseri'de gerçekleştirilen futbol turnuvasının dünyanın dört bir yanında bulunan Doğu Türkistanlıları bir araya getirdiğini söyledi. Tümtürk, "Bu turnuva ile kardeşlerimiz ilk defa birbirlerini gördü ve tanıştı. Almanya, ABD, Hollanda, Belçika, Norveç, İsveç, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye'den gençlerimizle burada manevi hazzı yaşayarak Doğu Türkistan'ın bağımsızlığı ve bütün İslam aleminin birlik, beraberlik ve huzuru için toplu dua ettik. Bu turnuvayla biz Çin'e 21. yüzyılda soykırımın son bularak barışın, huzurun bulduğu bir mesaj vermek istedik. Ama maalesef turnuvanın başlamasından bitimine kadar Doğu Türkistan'da katliamlar devam etti." şeklinde konuştu.

Turnuva komite başkanı Hayrullah Efendigil de "Dünyanın dört bir yanından gelen soydaşlarımız Kayseri'nin misafirperverliğini yakından gördüler. İnşallah dostluk ve kardeşliğimiz daha da gelişir. Bu gençler gittikleri yerlerde Türkiye'yi anlatan gönüllü elçiler olacak." ifadesini kullandı.

Kayseri'ye gelen gençler ise futbol turnuvasını vesile ederek kardeşleriyle buluşmanın sevinci ve heyecanını yaşadıklarını kaydederken, konuşmaların ardından gençler Talas'ın tarihi ve turistik yerlerini gezerek eğlendi.

CİHAN

Yorumlar