Dünya şehrine yakışan meydan

Türkiye'nin vizyon şehri Kayseri, şehircilik anlamında Avrupa'nın önde gelen kentleri ile yarışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Dünya şehrine yakışan meydan

Türkiye'nin vizyon şehri Kayseri, şehircilik anlamında Avrupa'nın önde gelen kentleri ile yarışıyor. Avrupa'nın en güzel meydanlarından birine sahip olan Kayseri, gece görüntüsü ile de Avrupa'nın enleri arasında yer alıyor. Güneşin batıp havanın kararmasıyla birlikle Cumhuriyet Meydanı yepyeni bir çehreye bürünüyor. Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminin kültürel unsurlarını bünyesinde barındıran meydan, gece karanlığında tüm ihtişamıyla Kayserilileri selamlıyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ışıklandırılan tarihi eserler, şehrin kültürel dokusunu gözler önüne sererken Cumhuriyet Meydanı da ışıl ışıl görüntüsüyle göz kamaştırıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen cephe düzenleme çalışmaları da Cumhuriyet Meydanı'nın güzelliğine ayrı bir estetik katıyor. Cephesi Cumhuriyet Meydanı'na bakan binalarda uygulanan düzenleme çalışmalarıyla hem görüntü kirliğine son verilmiş oldu, hem de tarihi eserlerin arkasında güzel bir fon oluşturuldu. Cephe düzenlemesi yapılan binaların akşam saatlerinde ışıklandırılmasıyla da Cumhuriyet Meydanı'nda adeta bir renk cümbüşü oluşuyor.

Cumhuriyet Meydanı'nın gece görüntüsü yerli ve yabancı ziyaretçilerin de büyük ilgisini çekiyor. Gün boyu Kayseri'nin tarihi ve turistlik mekanlarını gezenler, Cumhuriyet Meydanı'nda hatıra fotoğrafı çektirmeden Kayseri'den ayrılmıyor.

Şu an itibariyle yaklaşık 200 bin m²'lik bir alana sahip olan Kayseri Cumhuriyet Meydanı, Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan düzenleme çalışmalarıyla daha geniş bir alana kavuşacak. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan valilik binası yıkılarak bulunduğu yerden geriye çekilecek ve mevcut valilik binasının alanı Cumhuriyet Meydanı'na dahil edilecek. Cumhuriyet Meydanı, yapılacak olan düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla Avrupa'nın en büyük meydanlarından birisi olacak. CİHAN

Yorumlar