Dünya şampiyonları çıkaran Afyon, F klavye kullanımında pilot il seçildi

F Klavye yarışmalarında dünya şampiyonu öğrenciler çıkaran Afyonkarahisar, Başbakanlık tarafından F klavyenin ülke genelinde yaygınlaştırılması için başlatılan çalışmalarda pilot il seçildi. Konuyla ilgili olarak 'Bilgisayarın F...

Google Haberlere Abone ol
Dünya şampiyonları çıkaran Afyon, F klavye kullanımında pilot il seçildi

F Klavye yarışmalarında dünya şampiyonu öğrenciler çıkaran Afyonkarahisar, Başbakanlık tarafından F klavyenin ülke genelinde yaygınlaştırılması için başlatılan çalışmalarda pilot il seçildi.

Konuyla ilgili olarak 'Bilgisayarın F Klavyede Bilimsel Olarak Kullanılması Afyonkarahisar Platformu' tarafından bir toplantı düzenlendi. Intersiteno Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu Türkiye Temsilcisi Seçkin Köse, Başbakanlığın 'F Klavye' ile ilgili genelgesi kapsamında Afyonkarahisar ve Türkiye'de bunun yaygınlaştırılması amacıyla bir toplantı düzenlediklerini ve bu maksatla herkesin on parmak klavyeyi öğrenmesini amaçladıklarını söyledi.

Afyonkarahisar'ın pilot il olarak seçilmesinin sebeplerine değinen Köse; “Bunun en büyük etkenleri, F klavyenin duayeni 90 yaşındaki İhsan Yener hocamızın Afyonkarahisarlı olması ve Şuhut ilçesinde bulunan Fatih İlköğretim Okulu ve Kurtuluş İlkokulu öğrencilerinin bilgisayar klavyesinde şehrimize ve dolayısıyla ülkemize dünya şampiyonluğu getirmiş olmalarıdır.” dedi. Afyonkarahisar’da öğretmenlerin ve öğrencilerin on parmakla bilgisayar eğitimlerini sağlamak istediklerini kaydeden Köse, bu şekilde bir başarıyı yakalamak ve Guinness Rekorlar Kitabı'nda da yer almak istediklerini anlattı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) Rektörü Solak, ülke genelinde F klavyeye geçişte ciddi çalışmalar olduğunu, Q klavyeden geçisin biraz zorlayacağını söyledi. Solak, “Rektörlük makamına gelen önerileri kesinlikle kabul edeceğiz. Öğretim üyelerimize görevlendirme çıkaracağız. Ekipman gerekirse onları da temin edeceğiz. Bu konularda üniversite yönetimi olarak elimizden geleni yapacağız. Ülke genelinde buna geçileceği için bizim hızla olmamızda ve ekibimizin eğitim almasında da fayda var.”diye konuştu.-

Vali irfan Balkanlıoğlu da Şuhut ilçesindeki öğrencilerin bu alanda birincilikleri olduğunu ve bu işin burada başlatılması konusunda istekli olduklarını gördüğünü kaydetti. Balkanlıoğlu, açılacak ücretsiz kurslarla hocalarımızın da desteği ile bu konuda mesafe alınabileceğini ve Türkiye’ye örnek bir çalışma olacağına inandığını anlattı.

Kurulan platform içerisinde Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, Şuhut Kaymakamlığı, Şuhut Belediye Başkanlığı, Afyon Eğitim Vakfı, Afyon Kocatepe Üniversitesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gibi resmi kuruluşların yanı sıra, Sivil Toplum Örgütleri, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası gibi meslek kuruluşları bu faaliyetin içerisinde yer almakta.

CİHAN

Yorumlar