Dünya Romanlar Günü'nden ziyaret krizi

8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde ‘ziyaret krizi’ yaşandı. Valiliği ziyaret eden şehirdeki Roman dernekleri randevu alınmaması sebebiyle bir süre görüşme için bekledi.

Google Haberlere Abone ol
Dünya Romanlar Günü'nden ziyaret krizi

8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde ‘ziyaret krizi’ yaşandı. Valiliği ziyaret eden şehirdeki Roman dernekleri randevu alınmaması sebebiyle bir süre görüşme için bekledi. İtalya’ya giden Vali Münir Karaloğlu’na vekalet eden Feridun Cemal Özdemir ile görüşemeyen Romanları, Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ağırladı.

    Aile ve Sosyal Politikalar Bursa İl Müdürlüğü, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü sebebiyle bir dizi program hazırladı. Sabahın erken saatlerinde şehirde faaliyet gösteren Roman dernek temsilcileri Atatürk anıtına çelenk bıraktı. Dernek temsilcileri adına konuşan Yenişehir Romanlar Derneği Başkan Yardımcısı Erhan Altınsoy, "Romanların sosyal hayata daha etkin katılmalarını sağlamak amacıyla merkezi hükümet tarafından başlatılan iyileştirici çalışmalardan büyük memnuniyet duymakla beraber, bu çalışmaları çok yakından ve ilgiyle izlediğimizi, çalışmaların artarak devam ettirilmesini özellikle ifade ediyoruz. Roman toplumunun kendini ifade etmesine ve toplumsal görünürlülüğünün artmasına katkı sağlayacağını umduğumuz bu anlamlı günde Roman vatandaşlarımızın sorunlarına devlet büyüklerimizin gösterdikleri duyarlılığın artarak devam edeceğine inanıyoruz. Romanlar olarak, her zamankinden daha fazla kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu inancıyla Osmanlı’dan günümüze kadar olduğu gibi bugünden sonra da birlik ve beraberliğimize her türlü katkıyı koymaya hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz." dedi.

    Çelenk koyma töreninin ardından yaklaşık 20 kişilik Roman dernek temsilcisi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yöneticileriyle birlikte Vali Münir Karaloğlu ziyareti için valilik binasına geldi. İddiaya göre, ziyaretin valilik resmi programında görünmemesi üzerine bir süreliğine kriz yaşandı. Basın mensuplarının görüntü alması karşısında kapıyı kapatan valilik özel kalem görevlileri, durumu vali yardımcılarına iletti. Roman heyetini Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta gecikmeli olarak ağırladı. Ziyarette yaşanılan aksaklığa bazı Romanlar tepki gösterdi. Evren Sağdıç şunları kaydetti: "Biz, Romanlar olarak böyle şeylere alıştık artık. Muhatap bulamadığımız için açık konuşmak gerekirse üzülüyoruz. Bugün, Dünya Romanlar Günü beklemesi lazımdı. Vali Bey'i burada biliyorduk. Kaderimiz buymuş diyelim."

    Ziyaretin ardından Kent Müzesi önünde Çalgıcı Mektebi tarafından bir konser düzenlendi. Konserde çalınan Roman havaları eşliğinde dernek yöneticileri bir süre oynadı. Ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne geçen Roman heyeti, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Övünç’ü ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar