Dünya 'Pi Günü'nü kutladılar

14 Mart Dünya 'Pi Günü' Menderes Kolejinde pastaların ve kurabiyelerin üzerine yapılan pi logolarıyla kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Dünya 'Pi Günü'nü kutladılar

14 Mart Dünya 'Pi Günü' Menderes Kolejinde pastaların ve kurabiyelerin üzerine yapılan pi logolarıyla kutlandı. Pi günü için yapılan pasta kurabiyelerin sunumu tam bir şölen havasındaydı. Menderes Koleji Matematik Zümresinin Dünya Pi günü münasebeti ile gerçekleştirdiği yarışmaya öğrenciler yaklaşık 30 çeşit pasta ve kurabiye katıldı. Katılım ve ilginin yoğun olduğu yarışmada en güzel bölüm ise yapılan pastaların yenmesi oldu.

Dünya Pi Günü ile ilgili bilgi veren matematik öğretmeni İslam Olçay, "Pi Günü ünlü matematik sabiti pi sayısı anısına özel kabul edilmiş ve her yıl 14 Mart’ta kutlanmaktadır. Bunun sebebi ise Amerikan tarihinde bu günün 3. ayın 14’ü olarak geçmesi ve bunun pi sayısının en yaygın kullanımını anımsatmasıdır. İsmini Yunanca (çevre) sözcüğünün ilk harfi olan π den alır. Menderes Kolej’i de bu günü kutlamak amacıyla 5, 6, 7 ve 8. Sınıf öğrencilerinin katıldığı logo yarışması ve pi şeklini anlatan kurabiye ve pasta yarışması düzenledik. Katılımlarından dolayı tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Pi günü ile ilgili yapılan logo kategorisinde Ezginur Topçu, kurabiye kategorisinde Zeynep Dicle Cirit ve yaş pasta kategorisinde de Öykü Aydın birinciliği elde etti. CİHAN

Yorumlar