Dünya çocuklarından Vali Topaca’ya ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı’na katılmak için Kocaeli'ne gelen dünya çocukları, Vali Ercan Topaca’yı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Dünya çocuklarından Vali Topaca’ya ziyaret

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı’na katılmak için Kocaeli'ne gelen dünya çocukları, Vali Ercan Topaca’yı ziyaret etti. 41 ülkeden gelen çocukları temsilen Vali Topaca’ya konuk olan çocuklar, beraberlerinde getirdikleri hediyeleri takdim etti. Vali Topaca, dünya çocuklarını Kocaeli’nde misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında 41 ülkeden binin üzerinde çocuğu ağırlıyor. Bir hafta boyunca şenlikteki etkinliklere katılacak ve ülkelerinin folklorunu sergileyecek dünya çocukları, program kapsamında Kocaeli Valisi Topaca’ya konuk oldu. Kocaeli Valiliği 100. Yıl Toplantı Salonu’nda gerçekleşen programda 41 ülkeyi temsilen her ülkeden çocuklar ve grup liderleri ziyarete katıldı.

BARIŞIN VE SEVGİNİN SEMBOLÜ

Dünya çocuklarını Kocaeli’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Vali Topaca, ‘’Kocaeli’ne gelen dünya çocuklarına hoş geldiniz diyorum. 23 Nisan dünya çocuklarının buluşma günüdür. 23 Nisan barışın, güzelliğin, sevgi ve saygının sembolüdür. Sadece kendi çocuklarımız değil, tüm dünya çocuklarını seviyoruz. Kültürümüzü, aile yapımızı, misafirperverliğimizi en güzel şekilde tanıtıyoruz. Türkiye’nin ve Kocaeli’nin güzelliklerini ülkenize döndüğünüzde anlatmanızı arzu ediyoruz. Ülkenize döndüğünüzde barış dileklerimizi ve sevgi ve saygımızı iletin.’’ dedi.

74 çocuğun aralarında bulunduğu 111 kişiden oluşan heyet, daha sonra ülke sırasına göre Vali Topaca'ya yanlarında getirdikleri hediyeleri takdim etti. Konuklarını samimi bir atmosferde misafir eden Vali Topaca, tüm ziyaretçilerine hediye verdi. Ziyaretin sonunda dünya çocukları ile Vali Topaca, vilayet önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Yorumlar