Dünya çocuklarına seçim şarkısı söylettiler

Esenler Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği 5.

Google Haberlere Abone ol
Dünya çocuklarına seçim şarkısı söylettiler

Esenler Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği 5. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali için Asya’nın farklı ülkelerinden 100 çocuk getirdi. Festival açılışında sahneye çıkan çocuklar, AK Parti’nin seçim şarkısı Dombra’yı seslendirdi. Çeşitli ülkelerden yöresel kıyafetlerle sahneye çıkan çocukların giysilerini örnek gösteren sunucu, Türk çocukları öne çekerek Vali Hüseyin Avni Mutlu’ya ulusal bir kıyafetlerin olmadığını söylemesi dikkat çekti.

Esenler Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, ‘Barış için bi’ dünya çocuk Esenler’de buluşuyor’ konseptiyle Endonezya, Afganistan, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Moğolistan, Tayland ve Pakistan’dan 100 çocuğu bir araya getirdi. Esenler Dörtyol Meydanı’na kurulan ülke stantlarına vatandaşlar ilgi gösterdi. Festivalde konuşan Vali Hüseyin Avni Mutlu, “Bugün Esenler’de 5. kez gerçekleşen organizasyonda bir ekmek yoğuracağız. Bu ekmek elbette ki kutsal fakat bir özelliği var. Bu kez sevgimizi, kardeşliğimizi mala olarak kullanacağız. Ve inşallah bu barış ekmeğini dünya ile paylaşacağız.” dedi.

Konuşmalardan sonra çeşitli ülkelerden gelen çocuklar şarkı söylemek için sahneye çağrıldı. Programın sunuculuğunu yapan Nur Haktan, şarkı söylemek için düzen alan çocuklara nereden geldiklerini sordu. Ardından İstanbul’dan katılan bir kız, bir erkek öğrenciyi sahnenin ön kısmına çağırdı. Diğer ülkelerden gelen çocukların ulusal kıyafetlerini işaret eden sunucu, Vali Mutlu’ya seslenerek Türk çocukların ulusal kıyafetlerin olmadığını söyledi. Belediye Başkanı'na da tavsiyede bulunan Haktan, gelecek yıl kıyafet festivali yapılmasını önerdi.

Sahnedeki çocuklar daha sonra AK Parti’nin seçim şarkısı olan Dombra’nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için yazılan versiyonunu seslendirdi.

Vali Mutlu, Belediye Başkanı ve çocuklar barış ekmeğini yoğurarak fırına verdi. Pişmiş ekmeyi kendisi de yiyen Vali Mutlu, çocuklara ve gazetecilere ikram etti.

CİHAN

Yorumlar