Dünya Azerileri Dayanışma Günü Moskova’da coşkuyla kutlandı

Rusya'nın başkenti Moskova'da 31 Aralık Dünya Azerileri Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Dünya Azerileri Dayanışma Günü Moskova’da coşkuyla kutlandı

Rusya'nın başkenti Moskova'da 31 Aralık Dünya Azerileri Dayanışma Günü coşkuyla kutlandı.
Bor Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Azerbaycan Moskova Büyükelçisi Yardımcısı Gudsi Osmanov, Rusya Azerileri Diaspora Kongresi (VAK) Moskova Çevre Bölge Başkanı Alizaman Rahimov, VAK Moskova Çevre Bölge İcra Başkanı Araz Mürseliyev, VAK İcra Başkanı İlgar Hüseyinov, Domodedovo Belediye Başkan Yardımcısı Aleksandr Belyayev ve başka Azeri ve Rus konuklar katıldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı gecede Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan VAK Moskova Çevre Bölge Başkanı, Domodedovo kent meclisi milletvekili Rahimov, amaçlarının bu tür etkinliklerle Azeri-Rus dostluğunu pekiştirmek olduğunu vurguladı. Rahimov, “Azerbaycan’ın zengin kültürünü tanıtmak yurtdışında yaşayan hepimizin borcu. 31 Aralık Dünya Azerileri Dayanışma Günü aynı zamanda halklar dostluğu bayramı. Bugün aramızda çok sayıda Rus konuğumuz var. İnanıyorum ki bu faaliyetlerimiz Rusya’da olumlu Azeri imajını daha da artıracak, halklar arasında dostluğa katkı sağlayacak.” dedi.

Gecede Azerbaycan Büyükelçiliği, VAK Moskova Çevre Bölge İcra Başkanı Mürseliyev’e Azeri-Rus dostluk ilişkilerinin artırılmasında ve diaspora çalışmalarında yaptığı faal çalışmalardan dolayı fahri plaket sundu.
Daha sonra gecede ünlü Sovyet ve Rus sanatçıları Lev Leşenko ve Vladimir Vinokur, Azeri sanatçı Sarhan Sarhan, katılımcılara müzik ziyafeti sundu.
CİHAN

Yorumlar