Dünya anneleri İstanbul’da buluştu

Dilleri, dinleri, renkleri ve kültürleri birbirinden farklı anneler ‘Dünya Anneler Günü’ programında buluştu. Programda fedakarlıklarıyla öne çıkan annelere, anneler günü özel ödülleri verildi. Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür...

Google Haberlere Abone ol
Dünya anneleri İstanbul’da buluştu

Dilleri, dinleri, renkleri ve kültürleri birbirinden farklı anneler ‘Dünya Anneler Günü’ programında buluştu. Programda fedakarlıklarıyla öne çıkan annelere, anneler günü özel ödülleri verildi.

Baran Uluslararası Öğrenci ve Kültür Federasyonu, çocukları Türkiye'de okuyan 63 farklı ülkeden 180 anneyi ‘Dünya Anneler Günü’ programında İstanbul'da buluşturdu. Birçok anne, Maslak TİM Show Center'da yapılan özel anneler günü programıyla dil, din, ırk farklılığı yaşamaksızın anne olmanın ayrıcalığını ve mutluluğunu hep beraber yaşadı. Anneler Günü çerçevesinde yapılan programın tertip heyetinde; Esra Kavurmacı, Beyda Şükür, Şükran Akbulut, Türkan Boydak, Emel Dumankaya ve Aslıhan Erkişi gibi tanınmış anneler yer aldı.

'Dünya Anneler Günü' programında fedakarlıklarıyla öne çıkan annelere, anneler günü özel ödülleri verildi. ‘2014 yılı Anneler Günü En İyi Geleneksel Anne Ödülü’ Seksenler dizisindeki Rukiye anne rolüyle Özlem Türkad’a verildi. Türkad, duygularını şöyle dile getirdi: "Seksenler dizisinde oynadığım Rukiye rolüyle ödüle layık görüldüm. Onun için buradayım ama burada çok farklı güzelliklerle de karşılaştım. 63 ülkeden anneler burada onun içinde çok mutluluk duyuyorum.”

‘2014 yılı Anneler Günü Onur Ödülü’ 7 yaşındaki kızı ve 3 yaşındaki oğlu ile birlikte sıfırın altında 30 ve eksi 50’yi gören bir ülkeye insanlara eğitim umudu olmak için giden, eşini ve oğlunu bu uğura toprağa veren Sevgi Karyağdı’ya taktim edildi. Karyağdı, “Her Türkçe Olimpiyatları'nı televizyondan izlediğimde bile ağlıyorum. Benim çikolata renkli yakışıklı oğullarıma, benim güzel çiçeklerime değmez mi? Ben şu anki tablo için 30 sene hayal kurdum. Bu sevda için bavulumu elime alıp 4 günde Başkurdistan'a gittim. Benim güzel çiçeklerim dünya ahiret mutlu olsun diye dişlerimin arasına havluları alıp narkozsuz müdahalelere girdim. Bizim aile fotoğrafımız hiç olmadı ama şuradan büyük bir aile var mı?" diye konuştu.

‘2014 yılı Anneler Günü Hayırsever Anne Ödülü’ ise Arnavutluk’ta yaşayan başta dul kadınlar olmak üzere birçok kadına meslek edindirmek üzere kurulan ve katkılarından dolayı eğitim merkezine adı verilen minyatür sanatçısı Günseli Kato’ya verildi.

Programa annesi ile birlikte davet edildiğini, ancak annesinin Ankara’da olmasından dolayı programa katılamadığını söyleyen Manken Gizem Özdilli ise “Ben kendi annem adına buradayım. 63 ülkeden 180 anne burada inanılmaz bir mutluluk anne olmanın dini, dili, lisanı yok. Herkesin annesi koruyucu meleği bu programlar sayesinde bunu daha iyi görebiliyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Annesi Nijer’den gelen 23 yaşındaki üniversite öğrencisi Barigan Mollologanova da, annesine sürpriz yaptığını ve İstanbul’da annesiyle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

Program sayesinde Moldova’dan kızının yanına gelen Stamova Maria ise bu tür imkanları sağlayanlara teşekkürlerini iletti. CİHAN

Yorumlar