Dünün çocukları bugünün çocukları ile 23 Nisan'ı kutladı

Ordu Ünye’de 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde, 'Ünye’nin Dünkü Çocukları' da miniklerle beraber 23 Nisan’ı kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Dünün çocukları bugünün çocukları ile 23 Nisan'ı kutladı

Ordu Ünye’de 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde, 'Ünye’nin Dünkü Çocukları' da miniklerle beraber 23 Nisan’ı kutladı.

Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, çeşitli etkinliklerle devam etti. Kendilerine 'Ünye'nin Dünkü Çocukları' adını veren ve yaşları 40 ile 60 arasında değişen bir grup, hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine renk kattı.

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, “Millet olarak büyük bir coşku ile kutladığımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Türk çocukları ile birlikte tüm dünya çocuklarına armağan ettiği milli egemenlik ilkesini temel alan, yeni Türk devletinin kuruluşunun dünyaya ilan edildiği gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kaledere İlkokulu öğrencisi Betül Türkmen 'Dünya Çocuk Bayramı' adlı şiiri okudu. Ünye Yüceler Yatılı Bölge Okulu'nun hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisi, Meçhul Asker Ortaokulu öğrencileri Burçak Şimşit, Saltuk Buğrahan Tapçı’nın seslendirdikleri solo türkü dinletisi, Kaledere ile Fehmi Cerahhoğlu ilkokullarının hazırlamış olduğu mendil kapmaca oyunu, Anafarta Ortaokulu öğrencisi Murat Can Gökyar'ın 'Hürriyet Bayramı' adlı şiiri okuması, Puset Polvan Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisi ve Yunus Emre İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu defile Ünyeli vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

Meydanda düzenlenen etkinlikte yer alan ve ellerinde 'Ünye'nin Dünkü Çocukları' pankartı taşıyan grup, halk arasına karışarak bando takımı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. 1960’lı yılların oyunlarını günümüze taşıyan Ünye'nin Dünkü Çocukları, düzenlediği etkinliklerle izleyenlerin ilgisini çekti. Grup, halk oyunları, kaşıkta yumurta taşıma, çuval yarışı, bilyeli bisiklet yarışı, demir halka yuvarlama gibi birçok etkinlik düzenlendi. Grup, daha sonra protokolün de katılımı ile halat çekme yarışı düzenledi. Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın da katıldığı halat çekme yarışını, Kaymakam Demir’in grubu kazandı.

Etkinliklerin ardından konuşma yapan Ünye'nin Dünkü Çocukları grubunun sözcüsü İbrahim Cerrahoğlu, amaçlarının eski bayramları ve eski çocukluğu bugüne taşımak olduğunu söyleyerek, “Tüm bayramlarda olduğu gibi 23 Nisan’da da geçmişi yaşatma hedefine ulaştık. Bugün Ünyelilere geçmişte gördükleri 23 Nisan Bayramı'nı yaşatacağız. Bundan sonra da tüm bayramlarda bunu yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

Törene, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Koçdemir, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Murat, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı. Program, halat çekme yarışının ardından koro eşliğinde şarkılar söylenmesiyle son buldu. CİHAN

Yorumlar