Dündar ve Gezen'e yönelik sansürü protesto ettiler

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Müjdat Gezen ve Uğur Dündar katılacağı etkinliğin “siyasi konuşmaları” gerekçe gösterilerek iptal edilmesini bir grup öğrenci protesto etti. Müjdat Gezen ve Uğur Dündar katılacağı etkinliğin Dokuz Eylül...

Google Haberlere Abone ol
Dündar ve Gezen'e yönelik sansürü protesto ettiler

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Müjdat Gezen ve Uğur Dündar katılacağı etkinliğin “siyasi konuşmaları” gerekçe gösterilerek iptal edilmesini bir grup öğrenci protesto etti.

Müjdat Gezen ve Uğur Dündar katılacağı etkinliğin Dokuz Eylül Üniversitesi'nde iptal edilmesinden dolayı Dokuz Eylül Üniversitesi Cumhuriyetçi Düşünce Topluluğu üyesi bir grup açıklama yaptı. Üniversitedeki baskıcı uygulamaların olduğunu belirten öğrenciler Dokuz Çeşmeler Kampüsünde toplandı.Topluluk adına açıklama yapan Dokuzeylül Üniversitesi Cumhuriyetçi Düşünce Topluluğu Başkanı Ekrem Erkin Saçlı, "26 Mayıs Pazartesi günü İktisadi Bilimler Fakültesi salonunda Uğur Dündar ve Müjdat Gezen’le gerçekleştireceğimiz söyleşimiz bağlı olduğumuz birim olan dekanlığımızın “olur” vermesine rağmen rektörlüğümüz tarafından konuklarımızın siyasi konuşmaları gerekçe gösterilerek iptal edilmiştir. Biliyoruz ki; etkinliklerimize yapılan engellemeler sistemli bir baskının sonucudur." dedi.

CİHAN

Yorumlar