Dükkandaki kimsesiz çocukların sadaka kutusunu çaldılar

Ankara’da kameralara yansıyan bir hırsızlık olayı adeta pes dedirtti. Sahibinin gözü önünde sadaka kutusunu çalan hırsızlık şüphelilerinin çalma anı kamera kaydına yansıdı.Keçiören semtinde bir iş yerinde yardıma muhtaç ve kimsesiz...

Google Haberlere Abone ol
Dükkandaki kimsesiz çocukların sadaka kutusunu çaldılar

Ankara’da kameralara yansıyan bir hırsızlık olayı adeta pes dedirtti. Sahibinin gözü önünde sadaka kutusunu çalan hırsızlık şüphelilerinin çalma anı kamera kaydına yansıdı.

Keçiören semtinde bir iş yerinde yardıma muhtaç ve kimsesiz çocuklar için toplanan sadaka kutusunun çalınma anı, öğle vakti meydana geldi. Müşteri gibi iş yerine gelen iki genç, tezgahın üstünde bulunan sadaka kutusunu çalmak için uzun süre çevresinde fırsat kolladı. İş yeri sahibinin mağazanın arka bölümüne gitmesini fırsat bilen hırsızlardan birisi gözcülük yaparken diğeri bir anda sadaka kutusunu montunun içine koydu. Yaşananlar ise güvenlik kameralarına yansıdı. Sadaka kutusunu el kıvraklığı ile montun içine aldıktan sonra fermuarı çekerek sakince mağazadan ayrılan iki hırsız kayıplara karıştı.

Sadaka kutusunun çalındığını ertesi gün temizlik yaparken fark eden iş yeri sahibi Uğur Gökçe, ‘‘10 yıldır bu işi yapıyor, ilk defa sadaka kutusunu çalanla karşılaşıyorum. Müşteri gibi geldiler, telefon sordular. Bir arkadaşının para falan getireceğini söylediler. Oyaladılar, lafa tuttular bizi. Ben bir ara arkaya geçince sadaka kutusunu alıp ortadan kayboldular.’’ şeklinde konuştu. Hırsızlığı sonradan fark ettiklerini anlatan Gökçe, ‘‘Bir gün sonra öğrendik, temizlik yaparken baktım sadaka kutusu yok. Her sabah siliyorum ben sadaka kutusunu. Şaşırdım yerinde görmeyince, birisi şaka mı yapıyor dedim kendi kendime. Sonra kamera kayıtlarını izledik.’’ dedi.

"HERKES GÖRSÜN, İBRET OLSUN"

Annesi babası görür, üzülür düşüncesiyle hırsızlığı polise bildirmediklerini kaydeden iş yeri sahibi, ‘‘Yardıma muhtaç öğrenciler için toplanan paraların çalınması bizi çok üzdü. Herkes görsün, ibret alsın. Ne hallere düştük. Böyle olmamamız gerekiyor. Yıllardır burada sadaka kutusu durur, ilk defa böyle bir şey oldu. Telefon çaldırdık ya da dükkanın malzemesini çalan oldu ama sadaka kutusunu çalmaları çok üzücü.’’ ifadelerini kullandı.

SAHİBİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE SADAKA KUTUSUNU ÇALDILAR

Keçiören’deki hırsızlık olayında dikkat çeken bir diğer husus ise hırsızların sadaka kutusunu çaldığı anda sadakaların toplandığı dernek yetkilisinin o anda dükkanda tezgahın arkasında olması. Yardıma muhtaç çocuklar için para toplayan dernek yetkilisi, tezgah arkasında telefonlara bakınırken, hırsızların sadaka kutusunu çalmaları hiç dikkatini çekmedi. CİHAN

Yorumlar