DTK: 30 Mart, cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçimi oldu

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin, cumhuriyet tarihinin en tartışmalı ve en şaibeli seçimlerinden biri olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
DTK: 30 Mart, cumhuriyet tarihinin en şaibeli seçimi oldu

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin, cumhuriyet tarihinin en tartışmalı ve en şaibeli seçimlerinden biri olduğunu belirtti. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan DTK, “Seçimlerin tartışmasız, şaibesiz ve sağlıklı geçmesini sağlamak, halkın iradesini yansıttığı sandıkları ve sonuçları koruması gereken il, ilçe seçim kurulları maalesef iktidar partisinin birer teşkilatları gibi çalışmışlardır.” dedi.
Bütün partilerin eşit haklardan faydalanmaları, yurttaşların tercihini özgür bir şekilde sandığa yansıtması ve çıkan sonuçlara herkesin saygı duymasının demokrasinin gereği olduğunun altını çizen DTK, halk iradesinin sandığa özgürce yansımasının temel ilke olduğunu vurguladı. Açıklamada özetle şöyle denildi: “Seçim kurulları iktidar partisinin yaptığı bütün itirazları kabul etmiş, BDP’nin yaptığı bütün itirazları ise hep ret etmiştir. Başta Ağrı olmak üzere birçok yerde seçim sonuçlarının defalarca sayılması ise Kürt halkının kendi iradesini özgürce sandığa yansıtmasına gösterilen tahammülsüzlüğün bir sonucudur. Yapılan bu antidemokratik, hukuk dışı uygulamalar kabul edilemez. İl, ilçe seçim kurullarının taraflı kararları ve AKP’nin ‘seçimi kazanmak için her şey mübahtır’ tutumu yerel seçimleri şaibeli ve tartışmalı bir hale getirerek bu ülkenin demokratikleşme sürecini darbelemiştir.”
CİHAN

Yorumlar