DSP'li Gündoğdu:Milletin kanını emen sülükler ayakkabı kutularında

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mücahit Gündoğdu, ülkedeki gerçek sülüklerin ayakkabı kutuları ve telefon tapelerinden çıktığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Gündoğdu:Milletin kanını emen sülükler ayakkabı kutularında

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mücahit Gündoğdu, ülkedeki gerçek sülüklerin ayakkabı kutuları ve telefon tapelerinden çıktığını söyledi. Mücahit Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne yönelik sülükler sözüne tepki göstererek, "Bu ülke gerçek sülükleri 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda ayakkabı kutuları içinde gördü." dedi.
Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında Manavgat'ın Gaziler ve Kırkkavak köylerinde seçim çalışması yaptı.
26 gün sonra yapılacak olan mahalli seçimin Başbakan Erdoğan tarafından bilinçli bir şekilde 'referanduma' dönüştürüldüğünü belirten Gündoğdu, Erdoğan'ın seçimde yüzde 40 yakın oy alması durumunda 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan aklanacağını düşünmesinin ise Türk demokrasisi adına üzüntü ve utanç verici olduğunu kaydetti.
17 Aralık sonrası hükümete darbe yapıldığını iddia eden Erdoğan'ın süreçle yargıya başvurmamasının dikkat çekici olduğunu anlatan Gündoğdu, "Erdoğan, 17 Aralık'ı hükümete karşı yapılmış bir darbe gibi lanse ederek rüşvet ve yolsuzluğun üstünü örtmeye çalışıyor. Ülkemizde maalesef 17 Aralık sonrası milletin oyuyla gelmiş sivil iktidar tarafından yargı yürütmenin emrine verilerek darbe yapıldı. HSYK Adalet Bakanlığı'nın memurluğa dönüştürüldü. Yargı yürütmenin emrine verildi. ülkemizde 2,5 aydır yaşanan hukuk dışılıkla dünya rezil oldu. AB bu hukuksuzluğa dur demek için her gün hükümete mektup yazar hale geldi. Önümüzdeki günler AB Türkiye ile ilgili raporunu açıklayacak. Belkide Türkiye'nin AB süreci askıya alınacak. " diye konuştu.
Kendisininde bir hukukçu olduğunu ülkede 2,5 aydır yaşanan hukuk dışılığın dünyadaki izlenimlerinin Türkiye adına üzüntü verici ve küçük düşürücü olduğunun altını çizen Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını, seçimin ileri 'demokrasiyi isteyenlerle', 'otoriter rejim' oluşturmak isteyenler arasında geçeceği için tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti.
Bir başbakanın ağzından solcu, bunlar komünist, ateist, haşhaşi, örgüt, çete, sapık, aile bilmez, çocuk sevgisi bilmez, sülük, ur, in ve paralel yapı ve paralel devlet sözlerinin yakışmadığını belirten Gündoğdu, "Erdoğan şikayet etme yerini yargıya başvurmalı. Sandıktan çıkan sonuca göre aklanma olmaz. Bütün dünya liderleri haklarında bir soruşturma olması halinde yargıya başvurarak aklanıyor. Yargıdan kaçarak değil, yargıya başvurarak temize çıkılır. Seçim meydanlarında masum insanları karalayarak ve iftira atarak temize çıkılmaz. Erdoğan sanki seçim meydanlarında muhalefet partisi gibi konuşuyor. Sürekli halka şikayet ediyor. Erdoğan birde muhalefette olsa ne konuşacak bilmiyoruz. Bu iktidarın sonu geldi. 30 Mart bu iktidarın sonunu getirecek. Hiç kimsede yargıdan kaçamayacak. Bugün 17 Aralık sonrası tutuklananların hepsinin salıverilmesi Anadolu insanının yüreğini sızlatıyor. Bu hukuksuzluğa gelin 30 Mart'ta hep beraber dur diyelim. " dedi. CİHAN

Yorumlar