DSP'li Gündoğdu: YGS öncesi öğrencileri ikna odalarına alanları kınıyoruz

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı avukat Mücahit Gündoğdu, AK Parti hükümetinin Yükseköğretime Giriş Sınavı(YGS) öncesi öğrencilerin ikna odalarına alınarak 'yazılı ifade tutanağı' alınmasını utanç verici bulduklarını sö.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Gündoğdu: YGS öncesi öğrencileri ikna odalarına alanları kınıyoruz

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı avukat Mücahit Gündoğdu, AK Parti hükümetinin Yükseköğretime Giriş Sınavı(YGS) öncesi öğrencilerin ikna odalarına alınarak 'yazılı ifade tutanağı' alınmasını utanç verici bulduklarını söyledi.

Mücahit Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında Manavgat'ın Karaöz köyünde seçim çalışması yaptı. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayı sonrası AK Parti hükümetinin ülkede çadır tiyatrosu kurduğunu ve 77 milyonun zekasıyla alay edilen uygulamalar yapıldığını anlatan Gündoğdu, iktidarın, 28 Şubat döneminde üniversitelerde kurduğu ikna odalarını bugün ilkokul seviyesine düşürdüğünü kaydetti.

Özel okullara ve dershanelere giderek 'Siyasi propaganda yapıldığı, bu kurumlarda bulunan öğrencilerin yapılan propaganda doğrultusunda yönlendirilmeye çalışıldığı ve bu propaganda faaliyetlerinde devlet erkanına yönelik iftira, kin ve nefret uyandırıcı ifadelerin kullanıldığı, bu yönlendirmelere ve propagandalara tepki gösteren, farklı siyasal tercihleri bulunan öğrencilerin bu kurumlardan uzaklaştırılıyor' diye sorular sorulmasının günümüz Türkiyesi'nde utanç verici olduğunu belirtti. Gündoğdu, bir avukat olarak müfettişlerin hazırladığı 'Yazılı ifade tutanakları'nın giç bir hukuki dayanağının olmadığını, öğrenci velilerinin öğrencilerine pedagog, psikolog ve rehber öğretmen dışında soru sormaları halinde müfettişler ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında suç duyurusunda bulunabileceğini kaydetti.

Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü: "İktidarın YGS'ye 5 gün kala dershanelere ve özel okullara giderek abuk sabuk sorular sorarak korku oluşturmasını nefretle kınıyoruz. Bir hukukçu olarak ifade tutanakların hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Esas hesap sorulması gerekenler 12 yılda 5 milli eğitim bakanı değiştirerek Milli Eğitim Bakanlığı'nı yaz boz tahtasına çevirenlerdir. Mütedeyyin insanların oyu ile iktidara gelen AKP hükümeti antidemokratik uygulamalarla 28 Şubatçılara adeta rahmet okutuyor. Öğrencileri siyaset malzemesi yapan AKP hükümetini kınıyoruz. Bu kirli oyun 30 Mart'ta sandıkta bozulacak. Onun için 30 Mart tarihi öneme sahip. " CİHAN

Yorumlar