DSP'li Gündoğdu: Milletimiz Ecevit gibi dürüst siyasetçilere özlem duyuyor

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Mücahit Gündoğdu, halkın seçim çalışmalarında 'Evladım şimdi Ecevit zamanıymış, şimdi Karaoğlan zamanıymış' demelerinin 'dürüst siyasetçiye' özlemin özlü sözü olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Gündoğdu: Milletimiz Ecevit gibi dürüst siyasetçilere özlem duyuyor

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Mücahit Gündoğdu, halkın seçim çalışmalarında 'Evladım şimdi Ecevit zamanıymış, şimdi Karaoğlan zamanıymış' demelerinin 'dürüst siyasetçiye' özlemin özlü sözü olduğunu söyledi.

Başkan adayı Mücahit Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimleri kapsamında Antalya'nın Gündoğmuş ilçeleri ve köylerinde seçim çalışmasını sürdürüyor. Köylerde partilerine karşı 'Dürüst Ecevit'in partisi diyerek ilginin yüksek olduğunu belirten Gündoğdu, çoğu köy ziyaretlerinden köylülerin sağlığında Türk okullarına ve Hizmet Hareketi'ne verdiği destek için teşekkür ve dua edenleri duydukça hoşnut olduklarını kaydetti.
Onursal başkanları merhum Ecevit'in sağlığında Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ile dostlukları bulunduğunu ve Başbakanlığı döneminde her daim Türk okullarının yurt dışında açılmasına destek verdiğini vurgulayan Gündoğdu, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Anadolu'da eğitim gönüllüsü fedakar insanların desteğiyle dünyanın dört bir yanında açılan okulların kapatılması için büyükelçiler vasıtasıyla baskı kurmasını kınadıklarını söyledi.

Eğitim gönüllülerinin alın teriyle açılan okulların kapatılmasına hiç kimsenin gücünün yetmediğini belirten Gündoğdu, "Merhum onursal başkanımız Bülent Ecevit, sağlığında ve başbakanlık yaptığı görev süresince ülkemizin ay yıldızlı Türk bayrağını ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini dünyanın 160 ülkesinde duyuran Türk okullarına hep sahip çıktı. Her zaman referans oldu. Vefalı Hizmet gönüllüleri de her zaman merhum liderimiz Ecevit'i hayırlı yad ederek dua ediyor. Bize bu dua yeter. Köylerde köylülerimiz 'bu seçim tam Ecevit zamanı seçimimiymiş' diyor. 'Bugün Başbakan Erdoğan, Hizmet Hareketi, Türk okulları ve Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye her türlü kötü sözü söylerken, dün Ecevit sağlığında hep sahip çıktı' diyor. Bu sözleri duymak bize onur ve gurur veriyor. Karaoğlan'dan bize kalan tek miras dürüstlük ve ilkeli siyaset oldu. Hizmet Hareketi'ne yönelik her türlü insanlık ve insaf dışı sözleri kınıyoruz. Kötü söz sahibine aittir. Bu aziz millet Erdoğan'ın bu kötü sözlerini hiç unutmayacak. Aynı zamanda başta Arnavutluk olmak üzere dünyanın dört bir yanına Türk okulları açılmasına referans ve öncü olan Ecevit'i de hiç unutmayacak ve hayırla yad edecektir." diye konuştu.

"AKP HÜKÜMETİ FİİLEN 17 ARALIK'TA BİTTİ, TESCİLİ 30 MART'TA OLACAK"

Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'ın, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası bakan çocuklarının evlerinde ayakkabı kutularında ve çelik kasalarda çıkan para algısını toplum mühendisi yaparak paralel devlet masalıyla Hizmet Hareketi'ne yıktığını kaydetti.
Yolsuzluk ve rüşvetin aklanma yerinin sandık olmadığını vurgulayan Gündoğdu, aklanmanın yerini bağımsız mahkemeler olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın sürekli Hizmet'e hakaret ederek toplumda 'bize 17 Aralık'ta oyun kurdular' algısını oluşturmaya çalıştığını belirten Gündoğdu, "Başbakan sürekli hakaret ediyor. Olaylarla ilgili hiç yargıya gitmiyor. Ortada somut delilin varsa gider yargıya başvurursun. Başbakan yargıya gitmeye hiç yanaşmıyor. Karalama ve değişik entrikalarla suç algısı oluşturma çalışıyor. Masum insanlara ayakkabı kutularına niçin ortak olmadınız diye 'ininize gireceğiz' diyerek tehdit savuruyor. Düzmece suç unsurları oluşturarak kirli planlar yapılıyor. AKP hükümeti fiilen 17 Aralık'ta bitti. Halkımızda 30 Mart'ta sandıkta bu bitişi tescilleyecek. Onun için 30 Mart'ta verdiğimiz oyumuza ve sandığa sahip çıkalım. Kirli oyunlar tezgahlayanlar, milli iradenin sembolü olan sandığa da kirli tezgah kurabilirler." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar