DSP'li Gündoğdu: Erdoğan iftira atarak yolsuzluğu örtbas etmeye çalışıyor

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Mücahit Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik her türlü hakaretini nefretle kınadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Gündoğdu: Erdoğan iftira atarak yolsuzluğu örtbas etmeye çalışıyor

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Mücahit Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik her türlü hakaretini nefretle kınadıklarını söyledi. Gündoğdu, Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne iftira atarak, yolsuzluk iddialarını örtbas etmeye çalıştığını vurguladı.

Avukat Mücahit Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında İbradı'nın Ormana beldesi ve Ürünlü köyünde seçim çalışması yaptı. Ürünlü köy kahvesinde köylülere hitap eden Gündoğdu, Anadolu topraklarının çıkardığı son devrin en önemli alimlerinde biri olan Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik hakaretleri nefretle kınadıklarını ifade etti. Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun üstünü örtbas etmek için Hizmet Hareketi'ne yalan sözlerle iftira atarak, algı değiştirmesi yapmaya çalıştığını kaydetti.

Dünyanın saygın üniversitelerinde kürsüsü bulunan Hocaefendi'ye akıl dışı ve insafsız saldırının inançlara saygılı bir solcu olarak kendisini derinden üzdüğünü belirten Gündoğdu, "Başbakan Erdoğan akşam yatıyor paralel devlet, sabah kalkıyor paralel diyerek muhterem Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ne karşı hakaret ediyor. Hocaefendi, din adamı ve entelektüel birikimiyle ve 70'in üzerinde eseriyle ülkemizin değeridir. Hocaefendi'ye Başbakan Erdoğan tarafından hakaret edilmesi beni üzüyor. Ülkeyi yöneten insanlara bu tür sözler yakışmıyor. Erdoğan'ın 30 Mart mahalli seçimlerinde Hocaefendi ve Hizmet Hareketi'ni malzeme yapmasını kınıyoruz." dedi.

17 yıl aradan sonra AK Parti iktidarı eliyle ülkenin 28 Şubat döneminden daha ağır şartlar yaşadığını anlatan Gündoğdu, Hocaefendi'ye bugün yapılan karalama ve iftiraların 17 yıl önce de yapıldığını, hepsinden de berat ettiğini ifade etti. Gündoğdu, günümüzde yaşananların 28 Şubat'tan tek farkının aktörlerinin değişik olması olduğunu kaydetti. CİHAN

Yorumlar