DSP'li Gündoğdu: Bu millet Bağış'tan özür bekliyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Mücahit Gündoğdu, eski Avrupa Birliği(AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ı Kur'an-ı Kerim'e karşı yaptığı saygısızlık için özür dilemeye davet etti.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Gündoğdu: Bu millet Bağış'tan özür bekliyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Mücahit Gündoğdu, eski Avrupa Birliği(AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ı Kur'an-ı Kerim'e karşı yaptığı saygısızlık için özür dilemeye davet etti. Egemen Bağış'ın Kur'an-ı Kerim'in Bakara ayeti için 'Bakara makara' diyerek alaya almasını kınadıklarını belirten Mücahit Gündoğdu, Bağış'a karşı AK Partililerin hiç seslerini çıkarmamasının ise üzüntü verici olduğunu söyledi.

Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimleri kapsamında partililerle birlikte Antalya'nın Elmalı ilçesi Tekke köyünde seçim çalışması yaptı. Abdal Musa Türbesi'ni ziyaret eden Gündoğdu, ziyaret çıkışında yaptığı basın açıklamasında Bağış'ı milletten özür dileme ve tövbe etme çağrısında bulundu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hizmet Hareketi ve Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye karşı her türlü kirli, karalayıcı ve çirkin sözlerini de kınadıklarını belirten Gündoğdu, AK Parti hükümetinin yolun sonuna geldiğini, bunun da 30 Mart'ta tescilleneceğine inandığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Menderes Türel'in, Bağış'ın Bakara suresini alaya alması hususunda bir açıklama yapmamasını düşündürücü bulduklarını belirten Gündoğdu, "Bağış yüce dinimiz İslam'a hakaret etmiştir. Bakara suresiyle alay ederek Bakara makara demiştir. Bu durumda Bağış'ın milletten özür dilemesi gerekir. Aynı sözleri sol partiden biri yapsaydı, AK Partililer din düşmanı ilan ederdi. Bağış'tan bu millet özür bekliyor. Bağış için ağabeyim dediği Bakan Çavuşoğlu'ndan çıt çıkmıyor. Esas üzüldüğümüz ise milletin değer yargıları ve inançlarıyla alay edenlerin piyasada demokrasi havarisi kesilmeleri." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar