DSP'li Çakmak:Ülkemizde maalesef 'hukukun üstünlüğü' rafa kalktı

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, HSYK'nın Adalet Bakanlığı'na bağlanmasına karşı olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Çakmak:Ülkemizde maalesef 'hukukun üstünlüğü' rafa kalktı

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, HSYK'nın Adalet Bakanlığı'na bağlanmasına karşı olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı onaylamamasını beklediklerini belirten Çakmak, AKP iktidarının, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası yargı üzerinde yaptığı baskı ile 'hukukun üstünlüğünü' rafa kaldırdığını kaydetti.
30 Mart mahalli seçimleriyle ilgili parti binasında basın açıklaması yapan Çakmak, HSYK'yı Cumhurbaşkanı Gül onaylasa da Anayasa Mahkemesi'nin iptal edeceğine inançlarının tam olduğunu söyledi.
17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası iktidarın yargıyı yürütmenin emrine vermesiyle Türkiye'nin olaganüstü döneme girdiğini belirten Çakmak, HSYK düzenlemesiyle olaganüstü dönemin kapalı rejime dönüştüğünü ifade etti.
Ülkede 2 ay içinde tek parti döneminin başladığını belirten Çakmak, Avrupa Birliği(AB) bir günde hükümete 2 defa uyarı mektubu göndermesinin geldiği nokta açısında üzüntü verici olduğunu kaydetti. Çakmak, "Ülkemiz adım adım parti devletine doğru gidiyor. Bir ülke düşünün hiç bir hukuki işlem olmadan bir ilde 750 polisin yeri değiştiriyor. Polisler ve yargıçlar hallaç pamuğu gibi kış ayında ilden ile savruluyor. Bunun adı parti devleti. Halimiz üçüncü dünya ülkelerini andırıyor. İmza attığımız evrensel insan hakları ilkelerinden bir bir koparılıyoruz. Antidemokratik uygulamalarla ülkemiz dünyada yalnızlaşıyor. Yalnızlaştırıyor. Bütün bu anti demokratik işler yapılırken ülkeyi yönetenler rüşvet ve yolsuzluk olayını örtbas etmek için 'paralet devlet' hikayeleriyle milleti uyutmaya çalışıyorlar. Maalesef ülkemiz yürütme kuşatması altındadır. Bu kuşatmayı 30 Mart mahalli seçimleri yıkacaktır. Onun için 30 Mart mahalli seçimleri sıradan bir seçim değildir. Onun için bir oy ne çıkar demeyelim. Oylarımız tıpki mustluklardan damlayan su damlaları gibi göl olur ve 30 Mart'ta ülkemizi kuşatan AKP hükümetine ders olur. " diye konuştu. CİHAN

Yorumlar