DSP'li Çakmak:İktidar, yargı üzerinden elini çekmeli

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, iktidarın, yargı üzerindeki baskısının şeffaf siyaset yapmaya gölge düşürdüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Çakmak:İktidar, yargı üzerinden elini çekmeli

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, iktidarın, yargı üzerindeki baskısının şeffaf siyaset yapmaya gölge düşürdüğünü söyledi. İlçe Başkanı Çakmak, parti binasında yaptığı basın açıklamasında yürütmenin yargı üzerindeki baskıyı kabul edilmez ve tehlikeli bulduklarını kaydetti.
İktidarın, 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası bakan çocuklarının tutuklanmasıyla birlikte yargı ve kolluk kuvvetlerine yönelik baskısını arttırdığına dikkat çeken Çakmak, DSP olarak her zaman yargının yürütme, yürütmenin de yargı üzerinde baskı kurmasına karşı olduklarını söyledi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası hükümete karşı komplo kuruldu sözlerini gerçekçi bulmadığını anlatan Çakmak, "İktidar yargı üzerindeki baskıyı sürekli arttırıyor. Ülkenin bağımsız cumhuriyet savcılarının üzerine gidiliyor. Ülkenin yöneticileri elimden gelse HSYK'yı cezalandırırım diyor. Bu tür hukuk anlayışıyla biz nası Avrupa Birliği'ne(AB) girebiliriz. Başbakan sert söylemleriyle partisini marjinal bir parti haline getiriyor. Gezi Park'ı eylemlerinde Taksim'e girilmesine izin verilmezken her gün yüzlerce uçağın inip kalktığı uluslararası hava limanların da Başbakan Erdoğan'a karşılama mitingi yapılıyor. Bu nasıl adalet, bu nasıl eşit yurttaşlık. Hepimizin vergileriyle çalışanlarının maaşı ödendiği devletin televizyonu TRT'de bunu Brezilya dizisi gibi yayınlıyor. Devletin televizyonu bir partinin ve liderinin reklam aracı olmamalı. Bu yanlış uygulamaya TRT derhal son vermeli." diye konuştu.
ŞİMENDİFER 76 MİLYON YOLCUSU BULUNAN TRENİ KARANLIĞA SÜRÜKLÜYOR
Her zaman milli iradeye saygılı olduklarını aktaran Çakmak, hükümete demokrasi dışı her müdahaleye karşı olduklarını söyledi. Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini hatırlatan Çakmak, milli irade üzerindeki her türlü toplum mühendisliğine karşı toplumun sesinin gür çıkması gerektiğini kaydetti. Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü:"AK Parti mağdur edebiyatı yaparak 30 Mart mahalli seçimlerini kotaracağına inanıyor. İktidar, yanlış yöne girdi ve çıkmamakta ısrar ediyor. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın dediği gibi şimendifer treni karanlığa sürüklüyor. Trende 76 milyon Türkiye var. Artık birileri yolcuları karanlığa götüren şimendifere dur demeli. 30 Mart mahalli seçimleri şimendifere bir dur deme seçimi olacaktır. İktidarın yargı üzerinden elini çekmesini istiyoruz. Hukuk herkes için lazım." CİHAN

Yorumlar