DSP'li Çakmak: Bir yılda 214 kadının öldürülmesi Türkiye'nin ayıbı

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, geçen yıl 214 kadının şiddete bağlı öldürülmesinin Türkiye'nin bir ayıbı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
DSP'li Çakmak: Bir yılda 214 kadının öldürülmesi Türkiye'nin ayıbı

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, geçen yıl 214 kadının şiddete bağlı öldürülmesinin Türkiye'nin bir ayıbı olduğunu söyledi.

Ülkede şiddete bağlı kadın cinayetlerinin son 5 yılda yüzde 36 oranında artış olmasının üzüntü verici olduğunu belirten Çakmak, geçen yıl ülke genelinde ateşli silahlar ve kesici aletlerle öldürülen 214 kadından 4'ünün Manavgat'ta olmasının burukluğunu yaşadıklarını kaydetti. Çakmak, parti binasında ilçe, ülke ve 30 Mart mahalli seçimleriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Sorunun köklü çözümünün aileyi zararlı etkenlerden korumaktan geçtiğini belirten Çakmak, bir yıl içinde öldürülen 214 kadın cinayeti ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İç İşleri Bakanlığı'nın kadın cinayetlerinin önlenmesi konusunda acilen durum değerlendirmesi yapması gerektiğini söyledi.

Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre geçen yıl 214 kadın şiddete bağlı hayatını kaybetmiş durumda. Bu çok üzücü bir durum. Rakamlar ürkütücü. Bu konuda bakanlık acil eylem planı hazırlamalı. Bu cinayetlerin yüzde 68'i pompalı tüfekle olmuş. Bakanlık pompalı tüfek satışlarına sınırlama getirmeli. Pompalı tüfek sadece kadın ölümleri değil, çocuk ölümlerinde birinci derece etken. Büyükşehir Yasası ile birlikte kadın konuk evleri sayısının ülke genelinde 126'dan 300'e çıkarılmalı. Ailevi sorunları olan ailelere devlet özel bir politika uygulamalı. Polisiye tedbirlerle sorun çözülmez. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı konunun köklü çözümü için popülist politikalar yerine ailenin korunması ve kollanmasına yönelik reel projeler üretmesi gerekir."

30 Mart mahalli seçimlerine 53 günün kaldığına dikkat çeken Çakmak, Manavgat'ın bir turizm şehri olduğu unutulmadan belediye başkanı adaylarının seçim çalışmalarında gürültü kirliliği yapmaması uyarısında bulundu. Çakmak, yoksa gürültü kirliliğine bağlı bir seçim çalışmasını Manavgat'a tatile gelen turistlere izah etmede zorluk çekeceklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar