DSP: Seçimde katılım sevindirici, gereçsiz oylar üzücü oldu

Demokratik Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Manavgat'ta kayıtlı 142 bin 448 seçmenden 130 bin 428'inin sandığa gitmesinin başarı olduğunu, ancak kullanılan 130 bin 428 oydan 5 bin 665 oyun geçersiz olmasının üzüntü verici olduğunu söyl.

Google Haberlere Abone ol
DSP: Seçimde katılım sevindirici, gereçsiz oylar üzücü oldu

Demokratik Sol Parti (DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Manavgat'ta kayıtlı 142 bin 448 seçmenden 130 bin 428'inin sandığa gitmesinin başarı olduğunu, ancak kullanılan 130 bin 428 oydan 5 bin 665 oyun geçersiz olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, 2011 genel seçimlerinde ülke genelinde 1 milyon oyun geçersiz olduğunu belirtti. Çakmak, sandığa giderek oy kullanmak kadar oy pusulasına doğru tercihte bulunarak oyun geçersiz olmamasının da önemli olduğunu kaydetti.

Sandığa yansıyan her oyu, milli iradenin tecellisi adına kutsal gördüklerini belirten Çakmak, "Seçimler demokrasimizin gülü, çemeni ve bayramı. DSP olarak katılımcı yönetim adına sandığa yansıyan her oyu kutsal görüyoruz. Ayrıca, başta Yalova olmak üzere bir oyun ne kadar önemli olduğunu gördük. Manavgat'ta halkımız sandıkta CHP'yi tercih etti. 50 bin 733 oyla Şükrü Sözen'i ikinci defa tercih ederek, yetki verdi. Başkan Sözen'i tebrik ediyor, başkanlık hayatında başarılar diliyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar