DSP İzmir’de 10 ilçe adayını belirledi

DSP, İzmir’de 10 ilçe belediye başkan adayını belirledi. Adaylar arasında en dikkat çekeni Güzelbahçe oldu.

Google Haberlere Abone ol
DSP İzmir’de 10 ilçe adayını belirledi

DSP, İzmir’de 10 ilçe belediye başkan adayını belirledi. Adaylar arasında en dikkat çekeni Güzelbahçe oldu. Daha önce CHP’den belediye başkanlığı yapan ve bu dönem aday gösterilmeyen Ertan Avkıran, DSP’den Güzelbahçe Belediye başkan adayı olarak gösterildi.

DSP’nin 10 ilçede gösterdiği belediye başkan adayları şöyle. Bornova Kemal Pülten, Urla Berkant Yılgör, Aliağa Mehmet Emircan, Menderes Arif Ekti, Menemen Mustafa Seviş, Ödemiş Bülent Sarı, Beydağ Ümit Çakır, Güzelbahçe Ertan Avkıran, Torbalı İbrahim Öz ve Tire Mustafa Güngör. Adaylar arasında sürpriz isimler de yer aldı. Güzelbahçe eski Belediye Başkanı CHP'li Avkıran, aynı yerden adayı olarak açıklanırken CHP’nin Tire’de Tayfur Çiçek’i aday göstermesinden sonra kazan kaldıran eski İlçe Başkanı Mustafa Güngör ile CHP’den Menderes aday adayı olan Arif Ekti de tercihini DSP’den yana kullandı.

Konu hakkında açıklama yapan DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, önümüzdeki günlerde daha büyük sürprizlerle geleceklerini belirterek, “Güzelbahçe adayımız İzmir'i şaşırttığı gibi Karşıyaka adayımız da İzmir gündemini sarsacak." dedi. Karşıyaka'da adayların görüşmeleri devam ettiği için ismini vermediğini aktaran Karakülçe, ''Adayımızın ismini açıkladığımızda herkes çok şaşıracak. Foça'da Osman Mert, Bergama'da İdris Yavuzyılmaz ile görüşeceğiz." diye konuştu. Selçuk Karakülçe, adaylarda aradıkları kriterleri şu şekilde açıkladı: “Bir kere demokratik solculuk, en önemli kriter olacak. Güzelbahçe, Torbalı ve Tire adaylarımız, Ecevit'in çok eski dönem arkadaşları, beraber siyaset yaptığı kişiler. Çağdaş, laik, demokratik, Atatürk cumhuriyetine sonuna kadar bağlı olmaları gerekiyor. Bu kıstaslar, bizim olmazsa olmazlarımız. Ayrıca aday dürüst olacak ve halkla beraber çalışacak yapıda olacak." CİHAN

Yorumlar