DSP İl Başkanı Oktay: HSYK ve MİT yasaları AKP'nin kendini korumaya yönelik

DSP Antalya İl Başkanı Metin Oktay, HSYK yasasının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
DSP İl Başkanı Oktay: HSYK ve MİT yasaları AKP'nin kendini korumaya yönelik

DSP Antalya İl Başkanı Metin Oktay, HSYK yasasının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasını eleştirdi. Halkın yaşamını kolaylaştıracak kanunların Meclis'te bekletildiğini ifade eden Oktay, HSYK ve MİT gibi yasaların ardı ardına çıkarılmasının, adı yolsuzlukla anılmaya başlayan AK Parti'nin kendini koruma çabası olarak gördüğünü söyledi.

DSP'li Metin Oktay, son günlerde yaşanan gelişmelerin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yansımaları olduğunun 'su götürmez bir gerçek' olduğunu ifade etti. 17 Aralık'ta operasyonu yapan emniyet ve yargı mensuplarının ödüllendirilmesi gerektiğini belirten Oktay, " Çünkü Türkiye kara para aklama, bir takım terör örgütlerine yardım etmede dünyada kara listeye alınmak üzereydi. 17 Aralık operasyonuyla bu olayın önüne geçildi." dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğul Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının montaj olup olmadığının 15 dakikalık bir işlemin ardından netleşebileceğini belirten Oktay, "Artık bu hükümetin sonu geldi. Halk sandıkta bunun cevabını verecektir." dedi. Ses kaydının ortaya çıkmasından sonra ülkenin dört bir yanında gösteriler düzenlendiğini hatırlatan Oktay, "İnsanlar bu işlere başkaldırıyor. Bu ülkede bir takım yolsuzluklar olduğu artık halkın gözünden kaçmıyor. Bunu duyan duymaya anlatmalı ve bu iş son bulmalı." diye konuştu.

Yolsuzlukla mücadele edeceği vaadinde bulunan AK Parti'nin, yasaları değiştirerek kendini koruma altına almaya çalıştığını ileri süren Metin Oktay şöyle konuştu: "HSYK'da değişikliğe gidiyorlar. Bundan üç sene önce HSYK'da Anayasa oylaması yaptılar. Onlar yapmadı mı? Şimdi niye değiştiriyorlar? Demek ki bir şeylerin üzerini örtmek için çaba sarf ediyorlar. Meclis'te artık toplum yararına olan yasalar beklemekte. MİT yasası, HSYK yasası, TÜBİTAK yasası gibi kendilerini korumaya almak amaçlı yasalar gündeme geldi. Halkın yaşamını kolaylaştıracak yasaların ardı arkasına gelmesi gerekirken."

CİHAN

Yorumlar