DSP İl Başkanı Alpay: Başbakan hedef saptırmaya son vermelidir‏

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin Alpay, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası iktidarın sergilediği tavrı eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
DSP İl Başkanı Alpay: Başbakan hedef saptırmaya son vermelidir‏

Demokratik Sol Parti (DSP) Tokat İl Başkanı Hüseyin Alpay, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası iktidarın sergilediği tavrı eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın yolsuzluk operasyonunu engellemek yerine, iddia edilen suç ve suçluların açığa çıkartılması için çaba göstermesi gerektiğini söyleyen Alpay, "Sayın Başbakan 'paralel yapı' diyerek hedef saptırmaya son vermelidir." dedi.

DSP İl Başkanı Hüseyin Alpay, yazılı açıklamasında, iktidarın yolsuzlukları önlemek yerine Hizmet Hareketi'ni hedef göstermesini eleştirerek, "Ben Sayın Fethullah Gülen'in laik Cumhuriyetimizin yetiştirdiği aydın bir din adamı olduğuna inanıyorum. Kaldı ki kurucumuz-kuramcımız büyük devlet ve siyaset adamı Sayın Bülent Ecevit de onun bu özelliğini sağlığında defalarca vurgulamıştır." dedi. Alpay, devletin cemaatlerle olan ilişkisinin laik demokratik parlamenter sistem içerisinde olması gerektiğine işaret ederek, laikliğe aykırı eylem ve söylemleri sıkça dile getiren bazı tarikat ve cemaatlere ses çıkartılmazken, laiklikle sorunu olmayan, dünyanın birçok ülkesinde gönüllü eğitim kurumları açarak yoksul çocukların eğitimlerine katkı sunan Hizmet Hareketi'nin haksız ve mesnetsiz iddialarla kişisel sorunlar yüzünden suçlandığını ifade etti. Alpay, 'paralel yapılanma' adı altında topluma hizmet eden bir camianın kamuoyu önünde küçük düşürülmek istendiğini kaydetti.
Hüseyin Alpay, gazeteci Fikret Bila'nın 'Ecevit'in Yeniden Doğuşu' isimli kitabında yer alan Fethullah Gülen ile ilgili Bülent Ecevit'in görüşlerinin yer aldığı sözlerini örnek göstererek, "Rahmetli genel başkanımızın Sayın Gülen ile ilgili o düşünceleri bugün için de geçerlidir. Sevgili Ecevit'imizin o sözlerinin altına imzamı atarım." ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN ÜLKE GÜNDEMİNE DÖNSÜN"

Başbakan Erdoğan'ın yolsuzluk operasyonunu engellemek yerine, iddia edilen suç ve suçluların açığa çıkartılması için çaba göstermesi gerektiğini söyleyen DSP Tokat İl Başkanı Hüseyin Alpay, "Sayın Başbakan paralel yapı adını verdiği hedef saptırmasına son vererek ülke gündemine dönmelidir. PKK ve onun sivil uzantısı, güneydoğuda özerklik ilan edeceğini söyleyip dururken, Sayın Başbakan'ın ülkenin gerçek gündeminden uzak kalarak Hizmet Hareketi'ni hedefine koyması, oldukça düşündürücüdür." şeklinde sözlerini tamamladı. CİHAN

Yorumlar