DSP adayı Türkoğlu: 30 Mart'ta beyaz güvercin Ardahan semalarında uçacak

Ardahan Demokratik Sol Parti Belediye başkan adayı Ömer Türkoğlu seçim çalışmaları kapsamında gazetecilerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
DSP adayı Türkoğlu: 30 Mart'ta beyaz güvercin Ardahan semalarında uçacak

Ardahan Demokratik Sol Parti Belediye başkan adayı Ömer Türkoğlu seçim çalışmaları kapsamında gazetecilerle bir araya geldi. 30 Mart yerel seçimlerine az bir süre kala çalışmalarını hızlandıran Türkoğlu, seçimlerde bir hayli iddalı. Seçim ve belediye başkanlığı hakkında basına plan ve projelerini anlatan Türkoğlu, ’’Ardahan 30 Mart yerel seçimlerinde DSP diyecektir. Bundan şüphem yok.’’ dedi. Ömer Türkoğlu, Ardahan’ın sorunlarını çözecek projelerini basına tanıttı.

Türkoğlu seçim çalışmaları hakkında şu bilgileri aktardı: ’’Evleri dolaşıyoruz. Geçenlerde utanç tablosuyla karşılaştık. Bazı aday ve parti başkanları bizim adımıza konuşmalar yapmışlar. Ömer Türkoğlu çekiliyor, bizi destekleyecek. Bizden korktukları için böyle açıklamalarda bulunuyorlar. Tabanı yok, güçsüz yakıştırmaları yapıyorlar. Asla çekilme diye bir şey söz konusu değil. Biz kararlılıkla seçimlere hazırlanıyoruz. Kazanacağımızdan eminiz. Ama kimse karalama kampanyalarıyla ve de iftiralarla hareket etmesinler. Biz projelerle konuşacağız.
Seçim çalışmaları kapsamında bazı aday çoklar uçuk vaatlerde bulunuyor. Belediyeye 500 eleman alımından bahsediyorlar. Büyükşehir başkanları bile böyle vaatlerde bulunamazken, dar gelirli belediyelerde bunu nasıl yapacaklar merak ediyorum doğrusu. Ve yine söylemlerle insanlarımızı yoruyorlar. Belediye Binasını göreve geldiklerinde Halilefendi Mahallesine yapacaklarmış oralara hizmet gelmesi için. Atma Recep din kardeşiyiz. Ömer Türkoğlu, bu söylemlere kendi dilince bir söylemde bulundu.
Yine bizi üzen bir başka mesele de Ardahan mevcut belediye başkanıdır. Ona sormak istiyorum. Soğuk bölgelerde sıcak asfaltın 17 cm olması gerekirken Ardahan’da kaç cm acaba? Verilen ihaleler de Ardahan’dan firma var mı acaba? Faruk Köksoy, belediyeyi aldığında oksijen çadırında bir hasta teslim aldık benzetmesi yaptı. Belediyeyi aldığında 10 trilyon borçla devralmıştı. Peki şimdi belediyenin borcu ne kadar ? 90 trilyon olabilir mi? Gürçayır Mahallesi’nde halen insanlar dışarıda derme çatma tuvaletler kullanıyor. Kentsel dönüşüm adında mahallelere bir çivi çakmadı. Faruk Bey’in tek yaptığı mahallelerin arasındaki uçurumu derinleştirmek oldu. Kentsel Dönüşümde imara açılan mahallelerde ev fiyatları yarıya indi. İmara açılmayanlar da ise iki katına çıktı. Biz belediyeyi aldığımızda kentsel dönüşümü vatandaşımıza soracağız. Onlar ne derse biz onu yapacağız.
AK Parti Belediye döneminde suya tam tamına yüzde 280 zam yapıldı. Kullanılmayan evlere, boş evlere 2,5 Türk lirası kullanım bedeli ücreti kesiliyor. Bu vicdansızlık değil mi!
Bütün ihaleleri Ardahan dışından gelenler aldı. Biz belediyeye geldiğimizde bütün ihaleleri Ardahan esnafına , Ardahan çocuğuna vereceğiz. Neden Ardahan esnafından bir çivi dahi alınmadı. Ardahan’ı seven insan bunları göz göre göre yapar mı?
Atatürk Mahallesi’nin büyümesi, şehrin dışarı doğru büyümesini engelledi. Hayvan pazarını Atatürk Mahallesine taşıdılar. Yasalara göre hayvan pazarı şehrin 5 km dışında olmak zorunda. Ancak Ardahan’da Atatürk Mahallesi’nde geçici hayvan pazarı belgesiyle açılabiliyor. Mahalle pislikten geçilmiyor.
Bizi halkımız yönetime getirdiği andan itibaren biz; sineması olan, kapalı otoparkı olan, yeşillendirilmiş alanlarıyla insanların çok rahat pikniğe gidebileceği bir AVM yapacağız. Kura Nehri’nin su havzasını yükselterek görsel hoş bir manzara ortaya çıkaracağız. İnsanlar kışları üzerinde buz pateni yapabilecek, yazları da üzerinde deniz bisikletiyle, kanoyla gezebilecek bir hale getireceğiz. Çok güzel falezlerimiz var. Ardahan’ı tam cepheden görüyorlar. Oralara çay bahçesi yapacağız. Askeri hastaneyi ve askeri lojmanları şehir içinden kaldıracağız. Oralara şehrimize yakışır konutlar inşa edecek ve şehrimizin gelişimi için yatırımlar yapacağız. Ardahan Kalesi’nde yöresel yemekler yapacak güzel bir restoran inşa edeceğiz. İnsanlarımız dışarıdan gelen vatandaşlarımız kültürümüzü ve yemeklerimiz tanısın. Kültürümüzü ayak da kalsın. Yine aynı şekilde tarihi kalemizde konserler vererek halkımızın mutlu olmasını sağlamak istiyoruz.
Geçtiğimiz günlerde MHP’nin ve BDP;’nin yaptığı Halk Arenası teklifine biz açığız. Halkın ve basın mensuplarının olduğu bir ortamda bizler çıkıp projelerimizi anlatalım. Vatandaşımız ve basın mensupları bizlere sorular sorsunlar. Sonra da seçilirsek bu vaatlerimizi bizlere hatırlatsınlar.‘’ CİHAN

Yorumlar