Dr. Oltulu: Cildinizi güneşten koruyun

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, “Güneş altında uzun süre ve korunmasız bir şekilde kalan kişilerde cilt kanserinden güneş yanıklarına, lekelerden erken yaşlanmaya kadar pek çok sorunlar ortaya çıkabilmektedir....

Google Haberlere Abone ol
Dr. Oltulu: Cildinizi güneşten koruyun

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, “Güneş altında uzun süre ve korunmasız bir şekilde kalan kişilerde cilt kanserinden güneş yanıklarına, lekelerden erken yaşlanmaya kadar pek çok sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Güneşlenmek isteyen kişilerin ise 11:00- 14:00 saatleri arasında kesinlikle güneşlenmemeleri gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Güneşin olumsuz etkilerinden en iyi korunmanın, bilinçli giysi seçimi ile sağlanabildiğini söyleyen Medical Park Samsun Hastanesi Uzm. Dr. Oltulu, “Sık dokulu bir giysi kişiyi güneş ışınından iyi korur. Dışarıda gezerken açıkta kalan el ve yüz bölgesi, denizde, plajda giyilen mayo dışında kalan vücut bölgeleri için mutlaka koruyucu ürünler kullanılmalıdır. Vücuda gelen güneş ışınları koruyucu olan kremler tarafından emilerek derinin alt tabakalarına ulaşması engellenir; bazı kremler ise güneş ışınlarını tekrar yansıtırlar. Dermatoloji doktorunuzun önerdiği koruyucu kremi kullanın, doktorunuz cildinizin yapısına göre size krem verecektir.” diye konuştu.

Lekeli cilt yapısı olanlar ve leke oluşturmaya meyilli olan kişilerin yaz aylarında çok daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Dr. Oltulu, “Yaz aylarında dışarıya çıkmadan 20 dakika önce koruyucu krem kullanmalıyız ve bunu üç saatte bir tekrarlamalıyız. Cilt lekesi olanların, her yaz mevcut lekeleri daha da derinleşeceği için, yaza girmeden ve yaz sonunda kimyasal peeling gibi deri yüzeyini soyma işlemini yaptırabilirler.” dedi.

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Yüksel Oltulu, “Açık tenli ve güneşe hassas ciltlerin de önlem almaları özellikle sağlık açısından çok önemli. Vücudunda deriden kabarık, kenarı düzensiz görünümde koyu renkli beni olanların da bu bölgeyi güneşten korumaya özen göstermeleri gerekiyor. Güneşten korumak için seçeceğiniz ürünün zararlı ışınlara karşı koruyucu olmasına dikkat edin ve özellikle ilk günlerde daha yüksek koruma faktörü olanları tercih edin.” uyarısında bulundu. CİHAN

Yorumlar