Dr. Karaarslan: Sağlıklı yaşam için herkesin günde yarım saat yürümesi gerekir

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Akif Karaarslan, sağlıklı yaşam için herkesin günde en az yarım saat tempolu yürümesi gerektiğini söyledi.Kent Park’ta düzenlenen etkinlikte sağlık çalışanları sağlıklı yaşam için yürüdü....

Google Haberlere Abone ol
Dr. Karaarslan: Sağlıklı yaşam için herkesin günde yarım saat yürümesi gerekir

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Akif Karaarslan, sağlıklı yaşam için herkesin günde en az yarım saat tempolu yürümesi gerektiğini söyledi.

Kent Park’ta düzenlenen etkinlikte sağlık çalışanları sağlıklı yaşam için yürüdü. Yürüyüşe, Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Akif Karaarslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin ve sağlık çalışanları katıldı. Sağlık çalışanları yağmura aldırmadan ellerinde 'Spor yapıyorum sağlıklı yaşıyorum', 'Sağlıklı beslen spor yap ve zinde kal', 'Obeziteye hayır' yazılı pankartlarla sağlıklı yaşama dikkat çekmek için yürüdü.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Karaarslan, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada düzenli fiziksel aktivitenin, yaşamın her döneminde sağlık için son derece önemli olduğu mesajının verilmesi ve toplumda fiziksel aktivitenin sağlık üzerine etkisi konusunda farkındalık yaratılması amacıyla 'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı' kapsamında 2014 yılının 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' olarak ilan edildiğini söyledi.

'BİRÇOK HASTALIĞIN SEBEBİNDE DÜZENSİZ BESLENMENİN ETKİSİ VAR'

Birçok hastalığın temelinde fiziksel inaktivite ve düzensiz beslenmenin etkisi olduğunu vurgulayan Dr. Karaarslan, “Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak toplumda duyarlılığı artırmak ve farkındalık yaratmak adına bu tür etkinliklere büyük önem veriyoruz. Birçok hastalığın temelinde fiziksel inaktivite ve düzensiz beslenmenin etkisi görülmektedir. Bu bakımdan Sağlık Bakanlığımız insanlarda hareket bilincini artırmak ve bu sayede daha sağlıklı ve zinde bir toplum oluşturmak adına 2014 yılını 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' olarak ilan etmiştir. Biz de toplumda farkındalık yaratmak ve vatandaşlarımızın dikkatini spora çekmek adına bu gibi etkinlikleri düzenliyoruz. Herkesin günde en az yarım saat tempolu yürüyüş yapmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar