Dr. Gülden Ataseven: Hepimiz sınavdan geçiyoruz

Dr. Gülsen Ataseven, insanların birbirleriyle selamlaşmayı ihmal ettiklerine dikkat çekerek, "Bizler imtihandan geçiyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Dr. Gülden Ataseven: Hepimiz sınavdan geçiyoruz

Dr. Gülsen Ataseven, insanların birbirleriyle selamlaşmayı ihmal ettiklerine dikkat çekerek, "Bizler imtihandan geçiyoruz. Filistinliler de Iraklılar da Suriyeliler de imtihandan geçiyor. Onlar için içimiz ne derece sızlıyor? Hepimiz, 'Onlar için ne yapabilirim? şeklinde düşünmeli." diye konuştu.

Bağcılar Belediyesi Kadınlar Akademisi Kadın Meclisi’nde 'Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi' üzerine bir konferans veren Dr. Gülsen Ataseven, kadınların, toplumsal sorunların çözümünde aktif rol alması gerektiğini söyledi. 2009 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülen Ataseven, konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekerek, insanların sosyal ve toplumsal konulardaki sorumluluklarını hakkıyla yerine getirmesi gerektiğini ifade etti. Kulluk bilincine de değinen Ataseven, "Allah’ın bizim kulluğumuza ihtiyacı yoktur. Ancak, bizim O’na kul olmaya ihtiyacımız vardır." dedi.

Türkiye'de elindeki imkanları hayırda kullanmak için çaba gösterenler olduğunu ifade eden Ataseven, sosyal sorumluluk projesinin önemine de vurgu yaparak engelliler, yoksullar, yaşlılar ve kimsesizlere yardım elinin uzatılmasının önemini anlattı. Dr. Ataseven, insanların ve çevrenin yararına hazırlanan projeleri kendisinin 'İlahi Sorumluluk Projesi' olarak tanımladığını kaydetti. Şu an Türkiye’de aile ve aile değerleriyle hizmet etmek için kalplerin çarptığını da kaydeden Dr. Ataseven, birçok dernek ve vakıfın da bu amaçla hizmet verdiğini vurguladı. Dr. Ataseven, bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarının birbirleriyle iletişim halinde olduklarını da söyledi. Konuşmasında ayrıca insanların birbirleriyle selamlaşması gerektiğinin de altını çizen Dr. Ataseven, şunları söyledi:

"Es-selamu aleyküm derken karşımızdakine 'Allah’ın selamı sizin üzerinize olsun' diyoruz. Selamı alan ise 'Ve aleykümü's-selam ve rahmetullah 'Allah'ın selamı ve rahmeti sizin üzerinize olsun' diyerek duada bulunur. Benim elimden dilimden, sana kötülük gelmez diyorsunuz. İlk başta bir dostluk başlıyor. Şu günlerde kardeşliğe çok ihtiyacımız var. Birbirimizle selamlaşalım. Camilerimiz, sadece ibadet yeri değil aynı zamanda toplandığımız ve sorunlarımızı konuştuğumuz yerdir. Şimdi hepimiz ibadetimizi yapıp selam vermeden gidiyoruz. Selamı ihmal etmemeliyiz. Birimiz diğerimiz için, 'Acaba hasta mı?, Problemi var mı' diye düşünmüyoruz. Allah her vakit bizi sınav ediyor. Bizler imtihandan geçiyoruz. Filistinliler de, Iraklılar da Suriyeliler de imtihandan geçiyor. Onlar için içimiz ne derece sızlıyor? Hepimiz, 'Onlar için ne yapabilirim?' diye düşünmeli."
CİHAN

Yorumlar