Dr. Es: Ailenin temelini sevgi, saygı ve fedakarlık oluşturur

Enfeksiyon Hastalıkları Uzm.Dr. Figen Es, 21'nci yüzyıl dünyasında kadına şiddet görüntülerinin insanlığın yüreğini sızlattığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Dr. Es: Ailenin temelini sevgi, saygı ve fedakarlık oluşturur

Enfeksiyon Hastalıkları Uzm.Dr. Figen Es, 21'nci yüzyıl dünyasında kadına şiddet görüntülerinin insanlığın yüreğini sızlattığını söyledi. Es, "Ailenin temelini saygı, sevgi, özveri, fedakarlık ve merhamet oluşturur." dedi.

Dr. Figen Es, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Özel Toros Sema Koleji'nin Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde 8 Mart Dünya Kadınları Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'Kadın ve Farkındalık' konulu konferansta konuşma yaptı.

Aynı zamanda Kimse Yok Mu Derneği'nin gönüllü doktoru da olduğunu belirten Us, 'Cennet anaların ayakları altındadır' diyen Güllerin Efendisi Hz. Muhammed(SAV) ümmeti olarak kadına yönelik her türlü şiddeti kınadıklarını kaydetti.

Dünyanın en aziz ve muazzez varlığının anneler olduğunu belirten Es, bir toplumu şekillendiren annelerin her ne isim altında olursa olsun şiddete maruz kalmasının üzüntü verici olduğunu ifade etti. Bir çocuğun ilk öğretmeninin annesi olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Es, eşler arası şiddetli tartışma ve boşanmalarda en fazla zarar görenlerin çocuklar olduğunu söyledi.

Bambu ağacının en önemli özelliğinin tohumunun toprağa atıldığında 5 yıl sonrası sürgün vermesi olduğunu belirten Es, "Bambu 5 yıl sonra sürgün verir. Topraktan çıkıncada çok hızlı büyür. Tıpkı bambu gibi evliliğimizin ilk 5 yılını çok sağlam tutmalıyız. Ailenin temelini saygı, sevgi, özveri, fedakarlık ve merhamet oluşturur. Maalesef günümüzde evliliğin birinci yılında boşanan çiftleri görünce çok üzülüyorum. Güçlü devletler güçlü ailelerden oluşur. Aileyi her türlü zararlı etkenden korumalıyız." diye konuştu.

Her insanın yaratılıştan özel olduğunu ve sebeple her insanın kainatın en şerefli misafiri olduğunu belirten Es, kendisine saygısı olmayanın başkalarına da saygısının olmayacağını ifade etti. Dünyanın sevgi, şefkat ve merhamet üzerine kurulu olduğunu belirten Es, dünyayı gelecekte şekillendirecek olanların 'kendileri için değil başkalarının mutluluğu' için yaşayan fedakar ruhluların şekillendireceğini kaydetti.

Kimse Yok Mu Derneği'nin gönüllü doktorları arasında bazı Afrika ülkelerinde sağlık taramasına katıldığını da belirten Es, Anadolu insanının fedakarlık ruhunun Afrika ülkelerinde beyaz insana bakışını değişmesinde en önemli etken olduğunu söyledi.

Konferans sonunda Türk halk müziği sanatçısı Aslıhan Erkişi konser verdi. CİHAN

Yorumlar