Dr. Akın: Organ naklinde dünyada ilk 5’teyiz‏

Samsun’un Bafra ilçesinde yaptığı çalışmalar ile organ nakli konusunda vatandaşları aydınlatan Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın organ naklinde dünyada 5.sırada olduğumuzu belirtti.Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın...

Google Haberlere Abone ol
Dr. Akın: Organ naklinde dünyada ilk 5’teyiz‏

Samsun’un Bafra ilçesinde yaptığı çalışmalar ile organ nakli konusunda vatandaşları aydınlatan Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın organ naklinde dünyada 5.sırada olduğumuzu belirtti.

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın organ nakli konusunda yaptığı açıklamada, "Ülkemizde organ ve doku nakli konusunda hızlı gelişmeler var. Nakil sayılarımızla dünyada ilk 5 ülkeden birisiyiz. Ülkemizde başarılı nakiller gerçekleştiriliyor. Alt yapılarımız çok iyi. Fakat sıkıntılarımız var. Bir türlü donör sayısı artışında istediğimiz seviyeleri sağlayamıyoruz. Bunun için ülke genelinde kamudan önce sağlık personellerimizin eğitilmesi gerek. Fakat günümüzde bilmeden de yorum yapabiliyoruz. Yorumlarda yanlış oluyor. Burada amacımız öncelikle sağlık personelimiz maksimum bilinçlendirmek ve eğitimlerini sağlamaktır. Tabi bu arada da kamu bilinçlendirmesini sağlayacak adımları da atıyoruz. Bunlarla ilgili kamu spotları var. Bizim halkı bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarımız oluyor. " diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar