Dr. Akın: Acil servis çalışanlarına yapılan saldırılar insanlık dışıdır

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, ’’Hastanın amacı sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanının amacı hastayı sağlığına kavuşturmaktır. Bu ortak amaca şiddetle, baskıyla, zor kullanarak değil, karşılıklı iyi niyet...

Google Haberlere Abone ol
Dr. Akın: Acil servis çalışanlarına yapılan saldırılar insanlık dışıdır

Bafra İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, ’’Hastanın amacı sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanının amacı hastayı sağlığına kavuşturmaktır. Bu ortak amaca şiddetle, baskıyla, zor kullanarak değil, karşılıklı iyi niyet ve saygı çerçevesinde ulaşılması gereklidir." dedi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, 28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü dolayısı ile yaptığı açıklamada, bu ortak amacı vurgulamak için 28 Nisan Sağlıkçıya Şiddete Hayır Günü olarak ilan edildiğini ifade ederek, "Sağlıklı bir hasta-sağlık çalışanı ilişkisinde en önemli etken doğru bir iletişim kurulmasıdır. Empati, saygı ve hoşgörüye dayalı iletişimle, daha iyi ve daha çabuk hizmet gerçekleşecektir. Şiddetin her türlüsü insanlık onurunu zedeleyicidir. Hasta, sağlık çalışanını kendisinin yerine koyarak, nasıl davranılmasını istiyorsa o şekilde davranmalıdır. Aynı durum sağlık çalışanı için de geçerlidir. En zor zamanlarımızda koştuğumuz kapıyı lütfen kırarak girmeye çalışmayalım. Özellikle acil servislerde yirmi dört saat nöbet tutarak çalışmak zorunda olan acil servis çalışanlarına yapılacak kötü müdahale ve saldırganlık insanlık dışıdır, bu vebal iki cihanda da hesabı zor verilecek durum oluşturmaktadır." diye ifade etti.

CİHAN

Yorumlar