DPÜ’de son teknoloji ile donatılmış labroatuvar hizmete girdi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü yeni laboratuvar hizmet binası açıldı.

Google Haberlere Abone ol
DPÜ’de son teknoloji ile donatılmış labroatuvar hizmete girdi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü yeni laboratuvar hizmet binası açıldı.

Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü yeni laboratuvar hizmet binasının açılışında konuşan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, üniversiteyi ileri ufuklara taşıma adına ortaya konulan hedeflerden birine daha ulaşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade etti.

21 yüzyılda yüksek teknolojinin egemen olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, “21 yüzyıl yüksek teknolojinin, hızın, kalitenin ve bütün bunları gerçekleştirmek üzere rekabetin egemen olduğu bir dünya olarak karşımıza çıkıyor. Eğer biz bu yarışta elimizi çabuk tutarak dünya ile yarış edebilecek seviyeyi yakalayamazsak, sözde bir eğitim, sözde bir araştırma ile kendimizi avuturuz” şeklindeki konuşmasına şöyle devam etti:

“1970’lerde Güney Kore Türkiye’den çok gerilerde, kendi kabuğunu kırmaya çalışan küçücük bir ülkeydi. Bugün ortaya koyduğu doğru hedeflerle, çalışkan milletiyle Japonya’yı bile bazı alanlarda geçecek başarıyı yakalamış bulunuyor. Bizler büyük bir imparatorluğun varisleri olarak devlet kurma tecrübesine sahip milletin çocukları olarak küçük bir ülkeyle kendimizi kıyaslamak gibi bir durumda kalmamalıyız. Her alanda devlet kurma tecrübesinin getirdiği engin deneyim, diğer taraftan yetenekli insanlarımızla ve kocaman coğrafyada çok daha iyi, çok daha büyük hedefleri çok rahatlıkla gerçekleştirebiliriz. Biz elimizdeki imkânlar ölçüsünde bütün fakültelerimizi, bütün bölümlerimizi çağın gerektirdiği düzeylere getirmek üzere elimizde ki imkânları seferber ediyoruz Biz laboratuvarlarda gençlere çağın gerektirdiği tecrübeyi kazandırırken aynı zamanda büyük millet ve devlet olmanın onurunu tekrarlamalıyız. Hangi ders okutulursa okutulsun yanında milli kültürün, medeniyetin unsurlarının da anlatıldığı kapsamlı bir perspektif içerisinde gençleri hayata hazırlamalıyız. Gelişmenin, ilerlemenin, kendini yenilemenin sınırı yok. Biz elimizdeki imkânlar ölçüsünde bütün fakültelerimizi, bütün bölümlerimizi çağın gerektirdiği düzeylere getirmek üzere elimizde ki imkânları seferber ediyoruz etmeye de devam edeceğiz. Bu çalışmaları bir anda yapamıyoruz çünkü bütçemiz sınırlı ve bütçemizi yıllara yayarak bu işleri yapabiliyoruz. Üniversitemiz, üniversiteler arasında bilimsel yeterlilik sıralamasında değişik faktörlere göre 29. sıradadır. Son yaptığımız hamlelerle geldiğimiz noktanın hepimiz heyecanlandırması muhakkaktır. Başarılarımız sürekli olmasını temenni ederek laboratuvarımızın üniversitemize, Kütahya’ya ve Türkiye’ye güzel sonuçlar vermesini temenni ediyorum.”

Açılışa katılan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan laboratuvar hizmet binasını yerinde inceledi ve cihazlar hakkında uzmanlardan ayrıntılı bilgi aldı. CİHAN

Yorumlar