DPÜ’de kariyer günleri

Kütahya İşkur İl Müdürlüğü ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasi (KUTSO) işbirliğinde düzenlenen ‘Kütahya Kariyer Günleri’ Dumlupınar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen ‘Kütahya...

Google Haberlere Abone ol
DPÜ’de kariyer günleri

Kütahya İşkur İl Müdürlüğü ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasi (KUTSO) işbirliğinde düzenlenen ‘Kütahya Kariyer Günleri’ Dumlupınar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen ‘Kütahya Kariyer Günleri’nde konuşan Kütahya İşkur İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen öğrencilerin iş dünyası ile biraraya gelmesinin amaçlandığını belirtti.

KUTSO Başkanı Nafi Güral, gelişen dünya mimarlarının insanlar olduğunu belirterek, “Dünya inanılmaz bir şekilde gelişiyor. Bu gelişmenin mimarı insanlardır. Bu nedenle kariyer günlerini çok önemsiyorum. Bu kariyer günlerinde elde edeceğimiz bir takım fikirlerin hayatımızda yer almasını arzu ediyorum. İnsan olmazsa hiçbir şey olmaz. Teknolojiyi yaratan insandır. Ayrıca bu zamana kadar da kadınlara fırsat vermedik bundan sonra öyle olmayacak. Ben Türkiye’nin geleceğinin kadınlar etkisiyle daha iyi organize olabileceğini düşünenlerdenim.” ifadelerini kullandı.

Kütahya Kariyer Günlerine katılan Helvacızade Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Büyükhelvacıgil, ticari hayatına altı yaşında başladığını belirterek ilk patronunun ise babası olduğunu belirtti. Eğitim hayatında arkadaşlıklarının bile babası tarafından seçildiğini işaret eden Büyükhelvacıgil, “Babam bir gün kardeşim 15 ben de 17 yaşında iken bizi notere götürdü ve bize yetki verdi. O yaşta imza yetkimiz olmuştu. Yaz tatillerinde, bir yandan gezip bir yandan da babamla çalışırdım. Küçük yaşlarda iken böyle işlerle ilgilenirseniz tecrübe sahibi olursunuz.” dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik kapsamında firmaların stantları açıldı. CİHAN

Yorumlar