DP'li Bıyıklıoğlu: Türk okullarını kapatmaya kimsenin gücü yetmez

Demokrat Parti (DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, Türk okullarının siyasi malzeme yapılmasına karşı olduklarını söyledi.     Dünyanın dört bir yanında açılan Türk okullarının, Türkiye'nin gururu olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
DP'li Bıyıklıoğlu: Türk okullarını kapatmaya kimsenin gücü yetmez

Demokrat Parti (DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, Türk okullarının siyasi malzeme yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

    Dünyanın dört bir yanında açılan Türk okullarının, Türkiye'nin gururu olduğunu belirten Bıyıklıoğlu, iktidarın, bunu siyaset malzemesi yapmasının komik ve üzüntü verici olduğunu kaydetti. Türk okullarının kapatılması girişimine tepki gösteren Bıyıklıoğlu, parti binasında yaptığı açıklamada, bu girişimlerin tarihe kara bir leke olarak geçeceğini ifade etti.

    Bıyıklıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, daha bir yıl öncesine kadar Türkçe Olimpiyatları'nda Türk okullarını ve öğretmenlerini yere göğe sığdıramazken bu gün parti merkezinde büyükelçilere iftar yemeği vererek karalamasını siyaseten savrulmada nereye varıldığının açık bir göstergesi olduğunu söyledi. Dünyanın 160 ülkesinde açılan Türk okullarının AK Parti iktidarında açılmadığını 1990 yılında bu yana var olduğunu belirten Bıyıklıoğlu, bu okulların açılmasında Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal, Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu ve Tansu Çiller'in desteklerini bulunduğunu Türki Cumhuriyetlerde Süleyman Demirel isimli üniversite ve Türk okulu ismini görmekten her zaman onur ve gurur duyduklarını ifade etti.

Türk okullarının, Türkiye'nin gönüllü kültür elçileri olduğunu olduğunu bu kültür elçilerini, büyükelçilere şikayet etmek kadar komik bir durum olmadığını vurgulayan Bıyıklıoğlu, "Bu okullar ülkemizin gururu siyasete malzeme yapılmamalı. Ülkemizin büyükelçiliği olmayan ülkelerde Türk okulu var. Sayın Başbakan bir yıl öncesine kadar Türkçe Olimpiyatları'nda okulları ve öğretmenlerini yere göğe sığdıramıyordu. Afrikalı zenci kız çocuklarını severken sizi yetiştiren öğretmenler ülkemizin kültür elçileri methiyeler düzüyordu. Bülent Arınç, Türk okullarında görev yapan öğretmenlerin fedakarlıklarını gözyaşları içinde anlatıyordu. Ne oldu da bir yıl içinde Türk okulları kötü ve bu okullarda görev yapan öğretmenler haşhaşi, in, ur, virüs ve paralel devlet oldu. 12 yıldır iktidardasınız, bu okulların zararlı olduğunu bir yıl içinde mi gördünüz?. Pakistan Başbakanı ülkesine daha fazla Türk okulu yapılması ricasında bulunurken, siyasi iktidarın ise bu okulları kapatmaya yönelik girişimleriyle komik bir duruma düşüyor. Tarih bunu kaydediyor. Türkiye'nin gururu olan bu okulları kapatmaya hiç kimsenin gücü yetmez. " diye konuştu. CİHAN

Yorumlar