DP'li Bıyıklıoğlu: HSYK, derhal savcı Coşkun'u görevden almalı

Demokrat Parti (DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, Hizmet'e kumpas planını kınadığını, bunların hukuk devletinde olmaması gerektiğini söyledi. İlçe Başkanı Bıyıklıoğlu, parti binasında ilçe ve ülke gündemi ile ilgili...

Google Haberlere Abone ol
DP'li Bıyıklıoğlu: HSYK, derhal savcı Coşkun'u görevden almalı

Demokrat Parti (DP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Bıyıklıoğlu, Hizmet'e kumpas planını kınadığını, bunların hukuk devletinde olmaması gerektiğini söyledi.

İlçe Başkanı Bıyıklıoğlu, parti binasında ilçe ve ülke gündemi ile ilgili açıklamada bulundu. Kumpas planının deşifre olmasından sonra halen Ankara Savcısı Serdar Coşkun'un, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından görevden alınmamasına bir anlam veremediğini belirten Bıyıklıoğlu, suç üretmeye bağlı çirkin planı nefretle kınadıklarını kaydetti. HSYK tarafından acilen Serdar Coşkun'un görevden alınarak, görevini kötüye kullanmaktan yargılanması gerektiğini belirten Coşkun, Türkiye'nin halihazırda bulunduğu konum itibariyle 28 Şubat postmodern darbesinin daha ağır şartlarını yaşadığını ifade etti.

Savcı talimatıyla 30 ilin emniyet müdürlüğüne gönderilen 23 maddelik Hizmet Hareketi'ni bitirme planının suç olduğunu belirten Bıyıkoğlu, talimatları uygulayanların suç işleyeceğini, ülkeyi yönetenlerin sürekli algı operasyonlarıyla korku imparatorluğu oluşturmalarından vazgeçmesi gerektiğini kaydetti. 40 yıldır aktif siyasetin içinde olduğunu ve hiç bir dönemde siyaset dilinin bu kadar seviyesiz olmadığını belirten Bıyıklıoğlu, Başkaban Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Fethullah Gülen Hocaefendi'ye 'Dön bitsin bu hasret' diyerek çağrıda bulunurken, bugün ağza alınmayacak hakarette bulunmasını anlamakta zorluk çektiğini ifade etti. Bıyıklıoğlu, "Bir ülkenin savcısı kendi ülke vatandaşına kumpas kurun diye talimat veremez. Bu suçtur. HSYK acilen Ankara Savcısı Serdar Coşkun'u görevden almalı. Görevi kötüye kullanmaktan dava açılmalı. Suç üreterek masum ve suçsuz insanlara suç isnat hangi hukuk kitabında yazıyor. Maalesef ülkemiz 28 Şubat'ın daha ağır şartlarını yaşıyor. 28 Şubat'ta Fethullah Gülen Hocaefendi'ye dava açılmıştı. Dava 8 yıl sürdü ve beraat etti. Şimdi suç üreterek insanları suçlu göstermeye çalışılıyor. 28 Şubat'ta bin kat daha kötü durumdayız." diye konuştu.

İktidarın, yurt dışındaki Türk okullarını kapattırma girişimlerini kınadıklarını belirten Bıyıkloğlu, hayatlarında bir yurt açmayanların Rusya'da, Afrika'da ve başka kıtalarda okul açmanın kıymetini bilemeyeceğini kaydetti. Türk okullarını kapatma girişimini, bu milletin hiç bir zaman affetmeyeceğini belirten Bıyıkloğlu, "Türk okulları bizim geleceğimiz. Büyük olmanın resmi. Onursal Başkanımız Süleyman Demirel, Türk okullarının açılmasına hep destek oldu. Bu okullar dün vardı, yarın da var olacaktır." ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın ayrıştırıcı, karalayıcı ve ötekileştirme dilinden bir an önce vazgeçmesi gerektiğinin altını çizen Bıyıkoğlu, çatı aday Eklemeddin İhsanoğlu'na vazo demesini ise bir başkana hiç yakıştıramadığını kaydetti. DP olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'na desteklerinin tam olduğunu anlatan Bıyıkloğlu, desteğe önümüzdeki günlerde CHP, MHP, DP, DSP ve BTP yanı sıra Saadet ve Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) de katılacağına inandıklarını ifade etti.

Yalan ve yalan algısıyla ülke yönetilemeyeceğine dikkat çeken Bıyıkloğlu; iktidarın, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası dün beyaz dediğine kara, kara dediğine beyaz demeye, dün söylediğini bugün inkar etme halinin zirveye ulaştığını söyledi. Ülkede huzur ve güvenin olmasında İhsanoğlu'nun Türkiye için bir şans olduğunu vurgulayan Bıyıkoğlu, seçmenin bu şansı 10 Ağustos'ta iyi değerlendirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar