DP’den AK Parti’ye seçim posteri tepkisi

Demokrat Parti (DP) Bitlis il teşkilatı, il merkezine astıkları birçok seçim afişlerinin AK Parti Bitlis il teşkilatı tarafından sürekli olarak kaldırıldığı gerekçesiyle olaya sert şekilde tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
DP’den AK Parti’ye seçim posteri tepkisi

Demokrat Parti (DP) Bitlis il teşkilatı, il merkezine astıkları birçok seçim afişlerinin AK Parti Bitlis il teşkilatı tarafından sürekli olarak kaldırıldığı gerekçesiyle olaya sert şekilde tepki gösterdi.

Son olarak Bitlis Batarya kavşağında bulunan bir binada asılı olan DP Bitlis Belediye Başkan adayı Nihat Ceylan’ın fotoğrafının bulunduğu afişin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bitlis’te yapacağı seçim mitingi yol güzergahında bulunduğu gerekçesiyle AK Partililer tarafından kaldırıldığı öne sürüldü.

AK Parti il teşkilatı tarafından sürekli olarak seçim afişlerinin bulundukları yerlerden kaldırıldığını ya da afişlere zarar verildiğini öne süren DP İl Başkanı Ziya Yoldaş, “Başbakan’ın nefret söylemleri maalesef Bitlis’te çirkin tavırlara yol açmaya başladı. Öyle ki, ilimizde partimiz adayına ait olan seçim afişleri birçok kez AK Partililer tarafından ya zarar verilmiş ya da bulunduğu yerden kaldırılmıştır. Son örneği de gördüğünüz gibi Batarya kavşağında bir dostumuza ait olan binaya partimizin belediye başkan adayına ait seçim afişimizi asmıştık. Ancak AK Partililer tarafından bu akşam üzeri afişin iplerinin koparılarak yere bırakıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Olay yerine geldiğimizde afişin iplerinin koparıldığını gördük.” dedi.

"Bilindiği üzere yerel seçimler içindeyiz ve çalışmalarımız tam hız devam ediyor. Biz, bir kitle yada din ve dil partisi değiliz." diyen Yoldaş, "Gönlümüz ve kapımız herkese açıktır. Ancak çalışmalarımız ve halkın teveccühü özellikle iktidar partisini son derece rahatsız etmiş bulunmaktadır. Bu yüzden bu son zamanlarda Tatvan durağında yaklaşık 25 metrekare ebadındaki bir posterimiz, Bitlis Belediyesi tarafından indirilerek imha edilmiştir. Bunun yanında birçok yerde afişimiz AKP yandaşları tarafından koparılmıştır. En son da Batarya kavşağında bulunan ve bir akrabaya ait olan bir binada bulunan adayımızın 50 metrekare ebatında bir posterini asmıştık. Ancak, bunu hazmedemeyen AK Partililer bunun kaldırılması için defalarca seçim kuruluna başvurmuşlardı. Ancak mevzuat ve kanuna aykırılık teşkil etmediği gerekçesi ile bu şikayetleri ve istekleri her defasında reddedilmiştir. Buna karşın en son bugün akşam saatlerine doğru AK Parti elemanları yol güzergahına kendi parti bayraklarını astıkları sırada bizim partimize ait posteri kesip indirmişlerdir. Bizim son günlerde aldığımız bilgiye göre halkın yanında kredisi bitmiş bu Bitlis’teki AK Parti yerel yönetimi çeşitli oyunlara başvurarak bizim gibi rakipleri tahrik ederek, vatandaşı tahrik ederek hatta kendi kendilerine eleman tutup saldırtarak, mağdura yatıp prim yapmak istiyorlar. Başbakanın Bitlis mitinginde de bu yönde bir saldırı yapıp kendilerini mağdur göstereceklerini ve böylelikle bundan prim elde etmeyi hedefledikleri durumlarını alıyoruz. AK Parti ya da her hangi bir siyasi partiye yapılacak saldırı, afiş yırtma vesaire gibi şeyler asla bizim ne parti nede aile terbiyemize sığmamaktadır. Biz sükunetimizi korumaktayız. Bizler ev ev dolaşarak seçmenlerin ve halkın gönlüne girmekteyiz. Artık özellikle AK Partililerden artık bu toplumu germe politikalarından vazgeçmelerini istiyoruz. Yani bir yerde ülkücü gibi, diğer bir yerde bir PKK’lı gibi konuşup toplumu germesinler. Bu topluma faydalı hizmetleri olan müesseselere iftirada bulunmaktan vazgeçsinler. Bu ülkede biz herkesi kardeşliğe ve sükunete davet ediyoruz. Kimse AK Parti iktidarının oyununa gelmesin. İnşallah 30 Mart’ta yeni bir sayfa açılacaktır ve bizler bunlardan hep birlikte kurtulacağız.” şeklinde konuştu.

DP Bitlis Belediye Başkan adayı Nihat Ceylan ise, “Başbakan, Bitlis’teki parti birleşmesinden duyduğu rahatsızlığı birkaç ildeki mitinglerinde dile getirmişlerdir. Başbakanın kin ve nefret söylemleri maalesef ilimizde huzurlu giden seçim sürecini de olumsuz etkilemiştir. Dolayısıyla biz seçim çalımlarımıza hız vermiş bulunmaktayız. Poster ve diğer afişlerimizi de bu kapsamda izin aldığımız yerlere asmış bulunmaktayız. Ancak her poster astığımız yerde bu posterlerimize bir şekilde zarar veriyorlar. AK Parti yönetimi ve çalışanlarının bu tavrı seçim ve siyaset ahlakına yakışan bir davranış değildir. Biz sükunetimizi sürdüreceğiz. Yoldan geçen sayın valimizi de durdurup durumu kendisine ilettik. Ancak her şeye rağmen Başbakanın nefret söylemleri maalesef ilimizde kin ne nefret tohumlarının ekilmesine neden olmuş ve bu nedenle de taraflar arasına nifak sokulmuştur. Ama biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Başbakan yine Bitlis’e geliyor ancak sadece geliyor. Maalesef gelişinden Bitlis herhangi bir şekilde istifade edemiyor. Son olarak buradan Başbakan’a sesleniyorum; Artık bu nefret söylemlerinden vazgeç.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar