DP İl Başkanı Yoldaş: Hizmet’in hizmetleriyle ancak gurur duyulur

Demokrat Parti (DP) Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, son günlerde Hizmet Hareketi'ne karşı yürütülen kara propagandalara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
DP İl Başkanı Yoldaş: Hizmet’in hizmetleriyle ancak gurur duyulur

Demokrat Parti (DP) Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, son günlerde Hizmet Hareketi'ne karşı yürütülen kara propagandalara tepki gösterdi. Yoldaş, Kürt düşmanı olarak gösterilmeye çalışılan Hizmet Hareketi'nin yapılan etkinlikle Kürtlerin düşmanı değil kardeşi olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi.

DP Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, Iraklı öğrencilerin katılımıyla Bitlis’te gerçekleştirilen kültür şöleniyle ilgili olarak açıklamada bulundu. Yoldaş, Bitlis’te ilk defa bu denli kapsamlı ve özel bir etkinlik düzenlendiğine dikkat çekti. Düzenlenen kültür şöleniyle gurur duyduklarını ve Iraklı öğrencilerin gösterilerini çok beğendiğini dile getiren Yoldaş, “Bugün Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin memleketinde dünyaya ve insan alemine mal olmuş Fethullah Gülen Hocaefendi'nin memleketinde kültür şölenini izlerken gurur duyduk. Bunda emeği geçen düzenleyen herkese Bitlis adına çok teşekkür ediyoruz. Fethullah Gülen Hocaefendi'yi Kürt düşmanı, Said-i Kürdi’nin düşmanı ve karşıtı olarak göstermek büyük bir haksızlıktır. Bugün kültür şölenini düzenleyen Kuzey Irak’taki Kürt öğrencilerdi. Kürt öğrenci kardeşlerimizdi. Bu hizmet, Türkiye ile sınırlı değil. Kuzey Irak’ta Kürdistan’da adını duymadığımız yaklaşık birçok yerde hizmet görmekteler. Dinimizi, Kur'an’ımızı, dilimizi ve Peygamberimiz'i (sas) öğreterek ilim yaymaktadırlar." dedi.


DP Bitlis İl Başkanı Ziya Yoldaş, bu güzellikleri kötülemek, başka yerlere çekmenin büyük bir haksızlık, vicdansızlık olduğunu kaydetti. Ziya Yoldaş, şöyle dedi: "Buna akıl lazım, mantık lazım. Fethullah Gülen Hocaefendi, yani hemşehrimiz insanlığa ve İslam alemine mal olmuş büyük bir zattır. Hele adını hiç duymadığımız dünyanın çeşitli ülkelerinde dinimiz ve dilimizi yayan eğitim gönüllüleri, nice isimsiz kahraman abla ve ağabeylere uzanan dilleri bu halk koparır. Bugün de günü geldiğinde aynısını yapacaktır. Biz bu isimsiz kahramanlara uzanan dilleri koparmasını iyi biliriz. Bu halk, günü geldi mi o dili susturur ve cenabı Allah da susturur." CİHAN

Yorumlar