Down sendromlular gönüllerince eğlendi

Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği tarafından, Gala Sosyal Tesisleri'nde bir etkinlik düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Down sendromlular gönüllerince eğlendi

Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği tarafından, Gala Sosyal Tesisleri'nde bir etkinlik düzenlendi.

Down sendromlu çocuklar korosunun şarkılar seslendirdiği yemekli programda çocuklar palyaçolar ve müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Toplum Destekli Polis görevlileri ise çocuklara balonlar dağıttı, onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Çocukların yaptığı el işi eserleri ise büyük ilgi gördü.

Programda bir konuşma yapan Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu, “İlimizde yaşayan her insanımız, birey olarak, ayrı ayrı saygı görmeye değer ve onlara layık şekilde hizmet verilmeye değer insanlardır. Bu gruplardan biri olan down sendromlu çocuklarımız, gençlerimiz hepimizin çocukları. Bu çocuklarımıza sahip çıkmak, sorunlarını yakından tanımak ve bilmek, çözüm aramak ve sonuçlandırmak, hepimizin önemli bir görevi olduğu kanaati taşıyorum.” dedi.

Down sendromlu olmanın herhangi bir noksanlık olmadığını vurgulayan Vali Oduncu, “Önemli olan down sendromlu çocuklarımıza karşı bizim davranışlarımızın normal olup olmadığı ve üzerimize düşen vazifeleri bu evlatlarımıza karşı layıkıyla yerine getirip getiremediğimizdir. Down sendromlu çocukları olan aileler, çocuklarına karşı çok duyarlı ve bu aileler birbirleri ile dayanışma içindeler. Bunun takdire şayan ve değerlendirilmesi gereken bir husus olduğunu düşünüyorum. Down sendromlu çocukları olan ailelerimiz, bu evlatlarımız için neler yapmamız gerektiği konusunda zaman zaman fikirlerini bizimle paylaşacaklar biz de kendileriyle bu sorunların çözümü noktasında beraber olmaya çalışacağız. Öncelikli olarak down sendromlu çocukların yararlanabileceği bir spor sahası yapmak ve biran önce açmak bizim sorumluluğumuz. İnşallah bunu, yaz döneminde gerçekleştireceğimize inanıyorum. Belediye, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzün imkanlarıyla bunu gerçekleştireceğiz. Bu kadar insan bir araya gelecek ondan sonra bu gençlerimize lazım olan spor sahasını yapamayacağız, yakışır mı bu bize ayıp olmaz mı?. Ben bu ayıpla yaşamak istemiyorum ve inşallah yaz döneminde gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Vali Oduncu, konuşmasının sonunda, down sendromlu çocuğu olan ailelere bir öneride bulunarak “Eğer sizler de isterseniz, 15 yaş üzerindeki down sendromlu çocuklarımızın çalışacağı kafeterya ya da buna benzer bir iş yeri açalım, çocuklarımız burada çalışsınlar ve hayatın içinde olsunlar. Bu konuda biz Valilik olarak üzerimize düşen vazife ne ise yapmaya hazırız. Eğer sizler de isterseniz, bu projeyi de bu yaz hayata geçiririz diye düşünüyorum.” dedi.

Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Tekin Özkan ise “Çalışmalarımız sırasında gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızda, anne ve babaların aktardığı deneyimlerin yanı sıra birlikte olmanın verdiği gücü hissetmek ailelere moral sağlarken, özellikle down sendromu ile yeni tanışan ailelere de ışık tutmaktadır. Bizler bu görüşten yola çıkarak, bir araya geldik. Her geçen gün büyüyen bir aile olduk. Sesimiz ne kadar güçlü çıkarsa sorunlarımızı da o kadar kolay çözebileceğimize inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Programa, Vali Dr. Mehmet Oduncu, Belediye Başkanı Kadir Kara, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye başkan adayları da katılarak destek verdi. CİHAN

Yorumlar