DOSABSİAD üyelerine, sosyal çevrenin iş hayatındaki önemi anlatıldı

Balkan ve Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) ile Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) işadamlarına Networking semineri verildi. DOSABSİAD Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime, derneklerin...

Google Haberlere Abone ol
DOSABSİAD üyelerine, sosyal çevrenin iş hayatındaki önemi anlatıldı

Balkan ve Rumeli Sanayici ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) ile Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) işadamlarına Networking semineri verildi.

DOSABSİAD Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime, derneklerin yönetim kurulu üyeleri ile öğrenciler katıldı. Networking Uzmanı Ertuğrul Belen tarafından verilen eğitimin açılışında konuşan BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, aslında her şeyin merhaba kelimesiyle başladığını ifade etti. Merhaba’nın Farsça yılan ve yok etmek anlamına gelen ‘Mar’ ve ‘heba’ kelimelerinden oluştuğunu dile getiren Onur, “Yani asıl anlamı “aramızdaki yılanı yok edelim” anlamına geliyormuş. Farsçada genel kullanım anlamı ise “benden size zarar gelmez” demekmiş. Evet, merhaba ile başlayan görüşmeler ilerleyen zaman içerisinde arkadaşlıklara, dostluklara, ticari işbirliklerine dönüşüyor, kısaca networkünüze bir kişinin daha katılması anlamına geliyor. İşte burada sosyal çevreniz ortaya çıkıyor ki, her şey insanla oluyor.”

Networking’i, benzeri anlayışa sahip insanların bir araya gelmesi ve iş fırsatları oluşturması şeklinde tanımlayan Onur, şunları dile getirdi: "Networking, iş hayatımızın yükselen trendlerinden biri. Çağımızın vazgeçilmez bir kavramı haline gelen networking, bir kişiden diğerine bilgi, fikir ve ilişki taşımak, az çabayla çok şeyler yapabilmek, başkalarına yardım edebilmek, ihtiyaç olabileceğini bilmeden ve çıkar olmadan ilişki kurabilmek, kişileri tanıştırarak bağlantı kurabilmek, gerektiğinde yardım alabilmek ve yardım edebilecek kişilerle bağlantıda olmaktır. Günümüzde network’ ü sağlam olan kişilerin kendilerine çok geniş ağlar kurduğunu gözlemliyoruz. Bağlantılar profesyonel yaşamda mutlu insanların çoğalmasına yardımcı oluyor. Bizler de iş dünyası kuruluşlarında aslında networking yapıyoruz."

Networking Uzmanı Ertuğrul Belen, "Network, aslında bilgisayar teknolojisi ile hayatımıza giren bir tanım olsa da kişilerin sosyal ilişkilerini tanımladığımız bir terim olarak yaşantımıza girdi. Bilgisayar dünyasında birden fazla bilgisayarın iletişim halinde olması anlamında kullanılan network, insan ilişkilerinde bir kişiden bir kişiye bilgi, fikir ve ilişki taşımak anlamına geliyor. Networking aynı zamanda gerektiğinde yardım alabilmek ve yardım edebilecek kişiler ile ilişkide olabilmek anlamına da geliyor. Kuvvetli ve sağlıklı bağlantıları olan kişiler az çabayla çok şeyler yapabilirler ve gerekli olduğu zaman bağlantılarından destek alabilirler." diye konuştu.

Networklerini doğru bir şekilde yöneten kişilerin daha az zaman, para ve enerji harcayarak istedikleri sonuca ulaşabildiklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar