Dörtyollu işadamlarına güçlerinizi birleştirin çağrısı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde işadamlarına yönelik, ‘Kurumsallaşma, Markalaşma, Müşteri Memnuniyeti ve İlişkileri Konulu Seminer’ düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Dörtyollu işadamlarına güçlerinizi birleştirin çağrısı

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde işadamlarına yönelik, ‘Kurumsallaşma, Markalaşma, Müşteri Memnuniyeti ve İlişkileri Konulu Seminer’ düzenlendi.

Dörtyol Girişimci İşadamları Derneği (DÖGİAD) tarafından organize edilen seminerek konuşmacı olarak katılan Dünya Gazetesi yazarlarından Rüştü Bozkurt, Türkiye’nin önünde hiç olmadığı kadar önemli fırsatlar bulunduğunu, iyi değerlendirilmesi durumunda Cumhuriyet’in 100. yılında dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına girebileceğini söyledi.

Öncelikle devletin teşvik ettiği proje kültürünün benimsenmesi gerektiğini aktaran Bozkurt, işbirlikleri oluşturularak güçlerin birleştirilmesi tavsiyesinde bulundu. Şirketlerin birleşme yöntemi ile güçlerini artırarak dışa açılmasını isteyen Bozkurt, işletmelerin profesyonel olarak hareket etmesinin elzem olduğunu vurguladı. Bozkurt, “Çünkü geçmişte yaşanan kriz bize küçük işletmelerin küçüldüğünü, belli bir ölçeğin üstünde olan işletmelerin de büyüdüğünü gösterdi. Kriz sonrası dönemde özellikle bazı sektörler hızlı bir büyüme evresine girdi. Şirketler kurumsallaşıp işbirliği yaparak gücünü artırdı. Eğer yeni birleşmeler olacaksa yapılan işbirliklerinde en yakınımız dahi olsa profesyonel hareket edilmeli. İşletmelerde işin tanımı, tarifi ve denetimi mutlaka yapılmalı. Sağlıklı kurulacak iş birlikleri Türkiye´nin 100. yıldaki ekonomik gücünü daha yukarılara taşıyacaktır.” dedi.

Yabancıların Türkler için söyledikleri bir sözü hatırlatan Bozkurt, "Yabancıların, 'Türkler fırsat kaçırma fırsatını asla kaçırmazlar' diye bir sözü var. Biz bu sözü haklı çıkartmamalıyız. Dünyanın artan nüfusu ve giderek yaygınlaşan şehirleşme tüketimi daha arttırıyor. Biz bu fırsatı kaçırmamak için ortak iş yapıp, güçlerimizi birleştirip, global pazarda söz sahibi ülkelerden biri olmalıyız." diye konuştu.

DÖGİAD Başkanı Şaban Ekinci ise 140 ülkede faaliyetlerini sürdüren TUSKON çatısı altında faaliyet gösterdiklerini, en büyük hedeflerinin de üyelerin tamamının yurtdışına açılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Ekinci şunları söyledi: “İhracatımızı ne kadar arttırırsak, dünya üzerinde o kadar söz sahibi oluruz. Bunu başarabilmemiz için bu konuda uzun yıllardır faaliyetlerini devam ettiren firmaların tecrübelerinden, üyelerimizin en üst seviyede faydalanmaları gerekir.”
CİHAN

Yorumlar