Dört yıl bebek beklediler, dördüzleri oldu

Denizli’de bir çiftin, dört yıl bebek özlemiyle bekledikten sonra dördüzleri oldu. Özel BSK Cerrahi Hastanesi’nde Burdurlu Mehmet ile Süheyla Özekinci çiftinin yaklaşık 1'er kg.

Google Haberlere Abone ol
Dört yıl bebek beklediler, dördüzleri oldu

Denizli’de bir çiftin, dört yıl bebek özlemiyle bekledikten sonra dördüzleri oldu. Özel BSK Cerrahi Hastanesi’nde Burdurlu Mehmet ile Süheyla Özekinci çiftinin yaklaşık 1'er kg. doğan bebekleri büyük sevince sebep oldu. Özekinci çifti, bebeklerin isimlerini Fatma Nur, Melahat Nur, Rabia ve Rumeysa koydu. Anne Süheyla Özekinci, duygularının anlatılacak gibi olmadığını söyleyerek, “1,5 yıllık tedaviden sonra... 2,5 aylıkken filan ikiz biliyorduk ama sonra dördüz olduğunu öğrendik. Bize bir sürpriz oldu.” dedi.

Baba Mehmet Özekinci de duygularını anlatmakta güçlük çektiğini, çok mutlu olduğunu belirtti. Dört bebeğe bakmanın zor olup olmayacağı şeklindeki bir soruya ise, “Allah verdi, bakarız ya. O yönden bir sıkıntımız yok. Bir tanesi solunum cihazından çıktı, üç tanesi solunum cihazında. Biri de biraz rahatsız. Hem sevinç hem burukluğu aynı anda yaşıyoruz. Tabii ayırt etmekte zorlanıyorum. Çocuklarımın hepsi birbirine benziyor.” diye konuştu. Evlendikleri yıl çocukları olmayınca ikinci yıl tedaviye başladıklarını anlatan Özekinci, “Sadece iğne tedavisi oldu. Herhangi bir tüp bebek filan olmadı. Üç yıl bekledik, dördüncü yılda dördümüz oldu.” dedi.

'DÖRDÜZ, 729 BİN GEBELİKTE BİR İHTİMAL'

Kadın Doğum Uzmanı Dr. Suat Gencer ise dördüzlerin doğumunun geçen pazar sabahı olduğunu belirterek, “Kilolarına göre gayet iyi bebekler olarak doğdular. Hafta olarak eksik olması sebebiyle yoğun bakımda tedaviye alındılar. Kendi akciğer gelişimlerini tamamlayıncaya kadar yoğun bakımda tedavileri devam edecek. Dördüz bebek, çok gördüğümüz bir olay değil. Toplumda görülme insidansı, 729 bin gebelikte bir. Tabii yardımcı üreme tekniklerinde bu oran biraz daha sık görülebilir. Annemizin durumu iyi, sağlıklı. Günlük hayata dönebilecek durumda şu anda.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar